Stereo MCs se v Dj setu vrátí do Prahy

Stereo MCs se v Dj setu vrátí do Prahy

26. 09. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V pátek 23.11. se v pražském klubu Abaton chystá večírek, který potěší všechny milovníky legendární britské skupiny Stereo Mcs, kteří se tentokrát nepředstaví jako koncertní skupina, ale Rob B vystoupí jako DJ v mixu funky, house, hip hopu, trip hopu, reggae a dubstepu.
Očekávat prý můžeme také první ukázky hitů ze šestého alba, plánovaného na jaro 2008. Vystoupení Stereo Mcs DJ set bude doplněno domácími Dji podobného ražení. Konkrétní jména pořadalé slibují již brzy.

Vstupenky jsou již v prodeji v síti Ticketpro za cenu 290 Kč + poplatky, která platí pouze do 31.10.. Poté bude cena vstupenky v předprodeji 390 Kč plus poplatky, na místě pak 490 Kč včetně poplatků.


Stereo Mcs
tvoří dva základní členové „The Head“ Nick Hallam a „Rob B“ Robert Charles Birch, doplnění o další hudebníky a vokalistky Cesare Marcher, Ian Frederick Rossiter, Catherine Muthomi Coffey, Andrea Bedassie, Verona Davis a Owena If. Světově prosluli hned několika svými alby – „Supernatural“ (1990), „Connected“ (1992), nebo „Deep Down And Dirty“ (2001), stejně jako hity „Step It Up“, „Connected“, „Elevate My Mind“, „Supernatural“, „Sofisticated“ nebo „Deep Down And Dirty“.

stereo mcsStereo Mcs vznikli takřka před 20 lety v Londýně a pro anglické publikum byli skvělou národní alternativou amerického hip hopu a rapu, skupin jako Public Enemy, Run DMC, De La Soul nebo A Tribe Called Quest. Na sklonku osmdesátých let se hip hop a jeho odnože dostaly do popředí zájmu publika a Stereo Mcs jako jedni z první ne-Američanů v tomto stylu měli o úspěch vystaráno hned první albem „33-45-78“ z roku 1989. Původní hip hop si velmi brzy uzpůsobili svému vlastnímu pojetí a tak na druhé desce „Supernatural“ z roku 1990 už zněli tak, jak je známe dodnes, tedy jako energií napumpovaná pestrobarevná směsice všemožných stylů. Průlomovým albem byla jejich třetí deska „Connected“ z roku 1992, která skupině přinesla první skutečně celosvětové hity „Step It Up“ a „Connected“, stejně jako ocenění „Best Group“ a „Best Album“ v Brit Awards 1993.

Jejich koncerty z té doby jsou opředeny legendami a dodnes na ně vzpomíná nejeden slavný hudebník jako na svou inspiraci. Po dlouhém turné se ale Stereo Mcs v na dlouhé roky odmčeli, přestali vydávat desky a vystupovat koncertně. Dlouho se spekulovalo o jejich konci. O tom, že jsou přece jen naživu dali vědět až v roce 1998, a to remixy pro Madonnu a její singl „Frozen“ a Jungle Brothers a jejich hit „Jungle Brother“. Trvalo ale další dva roky, než se do života a na koncertní pódia vrátili opravdu. Nejprve vydali DJ mix ze slavné série DJ Kicks pro label K!7 a opětovně remixovali Madonnin hit „Music“. Své čtvrté album „Deep Down And Dirty“ vydali v roce 2001, tedy po celých 9 letech hudební pauzy. Následovala kompilace největších hitovek Stereo Mcs – „Retroactive“ z roku 2003 a konečně zatím poslední, páté album „Paradise“ z roku 2005. Nové, už šesté a zatím bezejmenné album je již hotové a těšit se na něj můžeme na jaře 2008.

V roce 2001 se vrátili také na koncertní pódia a zahájili tak druhou velmi úspěšnou část své kariéry. V období mezi koncertními turné Rob ‚B‘ Birch vystupuje jako Stereo Mcs DJ set. V Čechách se premiérově svým koncertem představili v únoru roku 2004, od té doby jsme je mohli zažít již několikrát - jak koncertně, tak jako DJ set.

www.myspace.com/stereomcsofficial
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

STEREO MCS

Pátek 23. 11. 2007
Vstup: Předprodej 430 Kč, na místě 490 Kč
Vystupují:
Stereo MCs (Dj set), Tráva, Machine Funck, The Models Dj
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
Stereo MCs - 23.11. - Abaton
1. cena: Stereo Mcs triko + 4 vstup, 2. cena: 12“ singl Stereo Mcs + 2 vstupy, 3. cena: 2 vstupy + XMAG s DVD
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika