Stereo MCs: Doděláváme nové album

Stereo MCs: Doděláváme nové album

15. 11. 2007  |  Autor: Aleš Bleha  |  Komentáře (5)
Přinášíme přepis telefonického rozhovoru mezi Alešem Blehou a Robem B Birchem ze Stereo MCs. Ti ač mají v současné době napilno s dokončováním nového alba, přijal frontman pozvání do Prahy, kde 23.11. představí Stereo MCs v Dj setu.
Zdravím, tady Aleš Bleha z České republiky.
Jak se daří?

Díky, ujde to. A jak se máš ty?
Taky se mám dobře, díky.

Tak to je dobře. Doufám, že se těšíš na svoje vystoupení v Čechách, kam se po nějaká době opět vracíš.
Rozhodně se těším. Pracujeme na novém albu, které vyjde příští rok na jaře, tak se rád vyrazím rozptýlit.

A co je vlastně tedy nového u Stereo Mcs?
Hlavně to, že právě doděláváme naše nové album.

A co od nového alba můžeme očekávat?

Máme připravených asi 12 nebo 15 nových skladeb Stereo Mcs. Znějí hodně čerstvě.

stereo mcs

Budete se držet svého klasického stylu nebo se můžeme těšit na nový zvuk?
Dneska už je jiná doba, hodně Djujeme po světě a posloucháme hodně nové muziky, která je pro nás hodně inspirativní. Takže doufám, že na nové desce se posuneme zvukově dál. Nahráváme společně s celou kapelou a hodně přitom posloucháme aktuální zvuk, chceme desku nahrát v moderním zvuku, který bude reprezentovat naši skupinu. Vždycky jsme se o to snažili, znít nově a moderně, vždycky nás inspiroval současný sound. Nahrávame hudbu, píšeme texty, děláme to společně se všemi stálými členy skupiny. Je to hodně společné dílo. Naše sestava se ustálila, máme i stejné vokalistky. Při nahrávání se tak odráží naše společná mentalita. Je to jako náš trademark, náš sound je takový, jakými jsme my sami. Ale neustále to měníme, vyvíjíme, protože žijeme v moderním světě a tak chceme dělat moderní desky.

Když srovnáš nahrávání ve studiu se živým hraním, co tě víc baví?
Máme to rádi obojí stejně, je hodně těžké říct, jestli máme rádi víc to první či to druhé. Je úžasné, když ve studiu skládáš nové skladby, vytváříš novou hudbu. A když hraješ na koncertě před davem lidí, zahraješ nové skladby a cítíš tu energii, kterou ti lidi dávají je to zase jinak skvělý pocit. Opravdu, jen těžko říct, jestli nás baví víc nahrávat ve studiu nebo hrát koncerty. Máme to rádi obojí.

Tentokrát do Prahy nepřijedete s celou skupinou, ale jako DJ set. Co to vlastně znamené Stereo Mcs Dj set?
Hrajeme muziku, kterou máme rádi a která nás baví. Je to mix hip hopu, breaků, taneční hudby, hrajeme všechno, co nás baví. Nemůžeme říct že hrajeme nějaký vyhraněný styl, protože skutečně hrajeme vlastně všechny možné styly. Dobrý track je prostě dobrý track a když se nám líbí, tak ho zahrajeme. To je náš sound, protože hrajeme také dost svých vlastních skladeb, máme na dup plates taky naše nové skladby z nového alba, které zkoušíme hrát a sledujeme reakce lidí. Tak hrajeme jako Djové, držíme tempo docela nahoře a chceme co nejvíc bavit lidi. Chceme si to užít, bavit se a chceme aby si to lidi užili s námi.

A co mikrofon, používáte?
Ano, sem tam ho použijeme. Obvykle s sebou vozíme Mcka, aby nám pomohl nažhavit lidi. Já sám jsem docela zaměstnaný výběrem desek, takže je dobré na zpívání mít někoho jiného.

Můžeš mi říct tvoje nejoblíbenější skladby Stereo Mcs?
Deep Down And Dirty, Lost In Music, Connected, Paradise, 33, What Is Soul, Elevate My Mind… To je vtipná otázka. Co jsem yvjmenoval jsou hlavně naše singly. Mám ale rád hodně našich skladeb, které se obvykle moc nehrají a nebyly to singlové hity, ale přesto si myslím že to jsou skvělé skladby. Dotvářejí nás vlastní styl a jsou to super skladby, vlastně mám rád všechny skladby, které jsme kdy nahráli. Mám rád hudbu jako takovou a těžko říct které z našich skladeb mi víc nebo míň sedí. Žijeme s naší hudbou celou tu dobu a teď navíc doděláváme nové album, takže mi v hlavě zní hlavně ty nové věci. Jsou pro mě nové a tak mě baví víc. Přemýšlím, které z nich se stanou našimi dalšími hity a lidi je budou hrát. Dostávám z nich tu vibraci, která v nich je.

To už tak bývá, že když děláš něco nového tak tě to hodně ovlivňuje. Kdy album vyjde a kdy vyrazíte na turné?
Na turné se hodně těšíme, schází nám to. První singl vyjde v lednu, a pak bude následovat album, v březnu nebo dubnu. A pak s celou kapelou vyrazíme na turné.

Tak to doufám, že vás příští rok uvidíme v Praze!
To já taky, to bych si hodně přál. Ale už teď se uvidíme za pár dní s naším Dj setem.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

STEREO MCS

Pátek 23. 11. 2007
Vstup: Předprodej 430 Kč, na místě 490 Kč
Vystupují:
Stereo MCs (Dj set), Tráva, Machine Funck, The Models Dj
Další informace
5 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

02. 02. 2008 | 11:21:39
+0 | -0

33-45-78

Stáhnout (zdarma) nevím, koupit už není takový problém :-) já marně sháním jejich první CD 33-45-78 (myslím jako fyzické CD), kdyby někdo věděl, určitě mi napište, díky :-) E

24. 01. 2008 | 21:05:39
+0 | -0

nevím kde stáhnout !!

potřeboval bych nějakej odkaz na stažení Stereo mcs !!jejich songy se nikde nedají sehnat !!jestli někdo víte tak pište 439625414
Myyo
22. 11. 2007 | 07:27:18
+0 | -0
nejaky songy jsou skvely ... cely album Deep Down and Dirty je na poslech jak delany :)
Dan
17. 11. 2007 | 13:00:48
+0 | -0

na Cream

Doufam, ze to vi i Pavel Tesar...
blunted
16. 11. 2007 | 21:59:08
+0 | -0
yes, musi prijet do phy pristi rok! jejich koncert mam v top5 akci:)
SOUTĚŽTE
Stereo MCs - 23.11. - Abaton
1. cena: Stereo Mcs triko + 4 vstup, 2. cena: 12“ singl Stereo Mcs + 2 vstupy, 3. cena: 2 vstupy + XMAG s DVD
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika