Eddie Halliwell a John B na únorové Apokalypse

Eddie Halliwell a John B na únorové Apokalypse

03. 01. 2008  |  Autor: ozzby  |  Komentáře (30)
(aktualizováno) Dvacátáosmá Apokalypsa s podtitulem Electronic Carnival již zná svůj kompletní line-up, a nutno podotknout, že nabízí hned několik překvapení, a to jak na hlavní, tak i druhé stage. Kompletní line-up naleznete v článku, více pak ve víkendové tiskové zprávě.
Hlavní stage

Už na listopadové Apokalypse Lets Go Techno jsme se mohli dozvědět první jména nadcházejícího dílu. Byly jími brazilští Pet Duo a zástupce novodobého techna z holandska, Joris Voorn.

eddie halliwell

Dnes, 4.1.2008 pořadatelé Apokalypsy na svých stránkách zveřejnili kompletní line-up 28. pokračování. Role headlinera se zhostí talentovaný britský Dj Eddie Halliwell, který je znám především svými prestižními mixy, díky kterým se letos úspěšně umístil v anketě Top 100 Dj Mag. Premiérově jsme ho v ČR mohli slyšet vloni na jaře, na party Amazing City v T-Mobile Aréně.

Line-up hlavní stage dále doplní acid techno v podání D.A.V.E. The Drummer, irská Djane Clodagh, hardtechno od Dje Killswitche, Dejan Milicevic a nebudou chybět ani rezidenti Apokalypsy, Misa Salacova, Jerry a Michal Poliak.


Druhá Stage


Pokud jste si za poslední dvě Apokalypsy zvykli, že druhá stage byla v režii předního domácího klubu, tentokrát tomu tak nebude.

john b

Druhá stage se v únoru totiž ponese v rytmech elektra (Bon Finix, Tripmain a Martin Frank), která se však s příchodem Johna B, IM Cyber a Blulajta přenese do beatů zlámaných. Ano čtete správně, na Apokalypse nás čeká Drum and Bass.

(Promotion) 22.2.2008 se totiž v brněnském Bobycentru uskuteční ojedinělá edice Apokalypsy, na které budou moci fanoušci slyšet velmi mnoho žánrů elektronické hudby a my věříme, že tato „směs“ se zalíbí každému. Označení karneval je prosté – vychytávky, které Vás na Apokalypse čekají, udělají z tohoto dílu opravdový karneval elektronické hudby.

Představujeme Vám tedy headlinera elektronického karnevalu, Brita, o kterém jdou po taneční scéně takové legendy a mýty, že mnohdy běhá mráz po zádech i těm nejzkušenějším kluberům.

Jasný fakt je ten, že je to jediný DJ na světě, který se dostal do světové TOP 15 nejoblíbenějších DJs a za kterým není vidět absolutně žádná produkce. Ano, slyšíte správně, tento Brit se v tak prestižní anketě umístil jen díky svým odehraným setům a své precizní technice mixu, nikoliv díky vydaným deskám. Tento úspěch vyplývá jasně z jednoho faktu – jeho sety, absolutně šílené mixování, scratche, loopovaní, cutovaní a také schopnost „přetáhnout“ si jakékoliv publikum na svoji stranu a společně se bavit, jsou natolik ojedinělé a energické, že se zkrátka v této anketě musel umístit takto dobře - a to dokonce několik let po sobě. Stal se tak tedy 2x po sobě nejlépe hodnoceným nováčkem v historii této prestižní ankety.

K tomu již dvakrát obdržel cenu pro světového DJe číslo 1 od nejčtenějšího časopisu zabývajícího se taneční hudbou, od Mixmagu.

Určitě nutno podotknout, že tento headliner Apokalypsy vysílá svůj vlastní pořad na slavném britském rádiu BBC Radio One. Jeho show oslovuje mnoho miliónů lidí po celém světě. Jistě stojí za zmínku i výčet jeho rezidentních akcí – jmenujme namátkou klub Amnesia na Ibize, nebo „nikdy nekončící večírek“ Judgement Sundays – společně s Judgem Julesem.

S touto stručnou charakteristikou je Vám už možná jasné, o koho se jedná… Pokud stále netušíte, přiblížíme Vám jeho hudební styl – jedná se o pestrou směs pumping a funky techna, groovy techna, electra a vlastně čehokoliv, co dokáže publikum pořádně nakopnout – jednoduše zkrátka energie, kterou musíte pocítit na vlastní kůži.

Dámy a pánové, bez nadsázky Vás čeká jedna z největších show v historii celé Apokalypsy. Moderátor BBC Radia, DJ, který láme rekordy na taneční scéně a který svou energií dokáže lidi dostat do skutečného varu – mimochodem, jeho skákání do lidí během vystoupení se stalo již pověstné – mistr DJ – Eddie Halliwell!

Co by to bylo za karneval, kdyby chybělo zastoupení ze země zasvěcené těm nejlepším karnevalům, z Brazílie. Čeká Vás již osvědčený manželský pár z této země, který se řídí naprosto nekompromisními pravidly – hardtechno, „šokující“ sety, velká dávka emocí a energie. Dřívější headlineři Apokalypsy 21, zástupci té nejtvrdší podoby techna – Ana Luiza Gelfei a David Merlino aka Pet Duo!

Další osobnost jistě nadchne všechny vyznavače novodobého techna. Jedná se o osobnost z Holandska, která byla označena Carlem Coxem jako „budoucnost techno music“. Velký experimentátor a také revoluční producent posledních let, který sám prohlašuje, že „trance je pop pro děti a když techno, tak pořádná dávka basů a nekompromisních nájezdů“ – Joris Voorn!

„Konečně!“ Přesně to jsme slyšeli od fanoušků, kterým jsme potvrdili účast tohoto jména na hlavním podiu Apokalypsy. Nebudeme Vás dlouze napínat – tato osoba je původem z Irska, hraje velmi podmanivé funky techno, její vystoupení ze 3 gramofonů a komunikace s publikem jí přinesly účast na těch nejprestižnějších parties po celém světě. Vyjádřili se k ní taková jména, jako jsou Sister Bliss, nebo Trevor Rocklife, který o ní řekl – „neměl jsem lepší DJku na své akci“. Ano, jedná se o ženu, která na základě osobního pozvání absolvovala světové tour s Carlem Coxem – Carl Cox & Friends, procestovala Brazílii, Španělsko, jako vůbec první žena v historii hrála v Alžírsku, rezidenturu má také v další nevšední zemi – v Tunisu – Djane Clodagh!

Znáte tu velmi podmaninou skladbu One night in Hackney? Znáte ten syrový acid sound anglického techna? Co dále k těmto faktům dodat – legenda underground UK scény, přesné mixy, nezkrotné groovy techno, anglický sound a přístup maximálního profesionála, kterého stojí za to sledovat „při akci“ – D.A.V.E. The Drummer!

Další vystupující je na přání všech, kteří mají rádi rychlost, tvrdé beaty, napínavou atmosféru a perfektní mixovaní. Říká Vám něco zkratka NGOHT? Ano, znalci jistě vědí – je to uskupení z Maďarska – New Generation Of Hardtechno – jehož je tento DJ spoluzakladatel. A přesně tuto novou generaci přijede tento proslulý DJ prezentovat svými velmi tvrdými sety. Jedná se také o excelentního producenta, který vydal své tracky na labelech Kne’Deep rec., nebo na Tekktribe DJe Obiho. Jeho set z akce Mayday se v Maďarsku stal skutečnou legendou na hardtecho scéně – DJ Killswitch!
 
A jdeme do finále hlavního podia. Líbí se Vám sound DJů, jako jsou Marko Nastic, Valentino Kanzyani, nebo Umek? Možná už víte, že Srbsko nabízí již druhé jméno, které se stává obrovským pojmem na světové taneční scéně. Máme na mysli DJe, který prezentuje hardgroove a zároveň vynikající techniku, která nemá jen tak obdoby. Dj, hrající ze třech gramofonů a CD playeru, který nabízí tu podobu techna, která se na Apokalypse už dlouho neobjevila. Poprvé v České republice, DJ ze stáje Kne’Deep Berlin, polovina dua Teenage Techno Punks s Markem Nasticem – srbský Dejan Milicevic! Toto unikátní složení hlavního podia doplní poprvé v back to back setu Misa Salacova VS Jerry a samostatně se představí a jistě opět nadchne Michal Poliak.

Druhé podium, na které tentokrát klademe daleko větší důraz a které bude poprvé externě ozvučeno, se první část večera bude zaměřovat na styly electro a electrohouse. Druhá polovina noci ale bude znamenat zlom, a to v pravém slova smyslu, neboť se bude nést v duchu Drum’n‘ Bass!

Hudební koncept Mentos stage zahájí pure electro DJ Martin Frank, následně svůj set složený z prvků house&progressive předvede Bon Finix, který „připraví půdu“ pro svého kolegu, funky&electro Tripmaina. To ale není zdaleka všechno – jak jsme již zmínili, druhé podium bude mít tentokrát daleko větší roli, a proto se zde setkáte s někým, kdo si jistě získá velkou řadu fanoušků.

Hlavní postava druhého klubového podia je umělec z UK, který svůj sound pro Apokalypsu označil jako směs Electro&Rock&Drum’n’Bass – ano, jedná se skutečného „pankáče“, který si již několikrát získal české publikum, divoch, který vždy dokáže zaujmout nejen svým vystoupením, ale také svým netradičním vzhledem, který jen podtrhne celý koncept tohoto dílu – John B.

Po vystoupení headlinera druhého podia nastoupí zástupce Redrum a Level B, rezident vyhlášené akce Break4Beats, DJ Blulajta aka Bluelighter, jehož pestrobarevná selekce zahrnuje jak měkčí tracky, tak electrické techstepy, které performují druhé podium na opravdovou jízdu ve stylu D’n’B.

Asi není třeba dlouze představovat DJku, která absolvovala Red Bull music academy v Brazílii, která je neodmyslitelnou součástí „zlomené“ scény u nás, podílející se na akcích Take Control, svěřenkyně klubu Roxy – ano, závěrečný set tohoto netradičního obsazení zakončí DJane Im Cyber!

Radost budou mít jistě všichni ti, kteří vezmou titul „Electronic Carnival“ vážně (a tak to má být!), neboť pro prvních 2000 návštěvníků bude u vchodu připraven image stánek s odborníky, kteří Vás na tento „ples“ pořádně a hlavně zdarma připraví – ať už účesem, nebo ozdobnými kresbami na obličej. Pro stejný počet prvních návštěvníků bude také nachystán další dárek – zelené karnevalové masky od firmy Amok, a to samozřejmě také zdarma!

Karnevalovou edici Apokalypsy poprvé doprovodí tématická, akrobatická a taneční show od profesionálních perfomátorů slovenského projektu Argolla kterým se daří propojovat různé atraktivní umělecké žánry, prezentují tanec s ohněm, artistky zavěšené na hedvábných provazech, hand to hand akrobacii, tanec s vlajkami či létající akrobaty.

Na hlavním podiu se opět můžete těšit na zavěšený zvuk Nexo, který se na minulém dílu Apokalypsy velmi osvědčil. Jak jsme se již zmínili – i druhé podiu bude tentokrát zvučeno externím soundsystémem, takže se můžete těšit na daleko více intenzivní hudební prožitek. Pro plnobarevné lasery jsme tentokrát opět „sáhli“ do slovenské dílny Ministry, která nám v minulosti již několikrát poskytla lasery a myslíme, že k velké spokojenosti všech.
 
Výraznou změnou na Apokalypse Electronic Carnival bude jistě také to, že tentokrát nepoužijeme žádné 20ti metrové plátno ani videoprojektory. Nicméně nebojte se, o kvalitní VJ show nebudete ochuzeni – po dlouhých vyjednáváních Vám můžeme potvrdit, že na Apokalypse se poprvé představí LED panely, a to od firmy Livela, která je největším dodavatelem této efektivní technologie v ČR.

Led panely budou vystaveny do podoby vysokých sloupů, na kterých se Vám představí videoprojekce od firmy Cube Vision a samozřejmě také kamerové přenosy. Čelo DJ pultu bude také upraveno s použitím LED systému a rozčleněno do několika pruhů. Jsme zvědaví, jak tuto nákladnou technologii oceníte a zda-li se Vám bude tato novinka líbit.:)

Další novinku, která se jistě setká s úspěchem, je estetická úprava hlavního podia za použití dekorace, a to ve stylu plakátu Apokalypsy – vše od výtvarníka a dekoratéra Městského divadla v Brně – Jaroslava Milfajta

Co se týká organizačních změn – z důvodu velkého zájmu o uplynulou Apokalypsu jsme usoudili, že přeplněná party není to pravé a přílišná návštěvnost Vám jen kazí celkový dojem z celé akce – a to samozřejmě nechceme.

Z tohoto důvodu bylo vstupné na Apokalypsu Electronic Carnival zvýšeno, a to na 449 CZK v předprodeji a na místě na 549 CZK. Věřte, že zvýšení ceny vstupného je jen pro vaše větší pohodlí, pro více prostoru, komfortu a zdokonalení celé akce.

Další novinkou, kterou zavádíme, je úklidová četa, která se bude během celéakce starat o pořádek. Zvyšujeme také počet odpadkových košů, které budou rozmístěny v prostorách Bobycentra.

Na barech se budete moci se svými požadavky obracet na tzv. supervizory, kteří budou dohlížet na bezproblémový průběh celého prodeje. Pokud s něčím nebudete spokojeni, stačí se na ně obrátit.

A na závěr – jak již bývá zvykem, každý díl Apokalypsy má svůj speciální oficiální Warm Up, který je tentokrát naplánován na 7.2.2008 a bude opět v prostorách brněnského klubu Perpetuum. A kdo že bude tentokrát headlinerem? Je to postava, která excelovala na minulém dílu Apokalypsy a získala si mnoho příznivců – Boriqua Tribez! Doplní jej trio rezidentů Apokalypsy – Misa Salacova, Jerry a Michal Poliak.

Připravujeme pro Vás další informace k Apokalypse Electronic Carnival, které můžete sledovat na www.apokalypsa.eu nebo na www.apokalypsa.com,

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

APOKALYPSA ELECTRONIC CARNIVAL

Pátek 22. 2. 2008
Vstup: Předprodej 399 so 31.12., poté 469 Kč
Vystupují:
Eddie Halliwell, Joris Voorn, Pet Duo, D.A.V.E. The Drummer, Clodagh, Dejan Milicevic, Killswitch, Misa Salacova, Jerry, Michal Poliak, John B, IM Cyber, Martin Frank, Tripmain, Bon Finix
Další informace
30 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
dzosi
16. 01. 2008 | 12:13:20
+0 | -0

nikdy vic

ja byl cca po 3 letech na apo. strategie se zmenila,poradatele to jiz nedelají pro radost jak byvalo zvykem ale pouze pro prachy,namackat co nejvice platicu bez ohledu na vse.Taky mne stve jak avizovali poradatele jak mají plán delat tyto party zadarmo ponevač je maji dopředu zaplaceny od sponzoru,bohuzel namisto toho porad zdrazuji.
Spimic
10. 01. 2008 | 15:23:31
+0 | -0
A to jaky bejvaly Aposky pred 5-6 lety.... to bejvalo techno.. :-)
hanc
08. 01. 2008 | 13:18:22
+0 | -0
4 josifek: no chodim na apo dva roky a jeto hlavně schranz vs minimal:))))
YannD
08. 01. 2008 | 10:23:09
+0 | -0

Tak já nevím....

Skoro si připadám jako hudební barbar anebo naopak univerzalní posluchač, ale mě tahle kombinace vyhovuje... Na techno či drumíky si zakalím vždy nejvíc:-) I když souhlasím, že něco pomalejšího by se v případě schranzu jako alternativa hodilo... Hmm, to jsem z toho příspěvek:-)
ElectroGirl
08. 01. 2008 | 08:54:56
+0 | -0
souhlasim,schranz a drumik, taky nevim co by mi pak zbylo:))

jsem nadsena Halliwellem a Voornem,na ty se fakt tesim, bohuzel s Pet duo uz je to horsi, ale snad mi to ti dva predchozi vynahradi....
Josifek
07. 01. 2008 | 23:44:49
+0 | -0

hanc

Hele a pamatujes jaky bejvaly aposky pred cca 2-3rokama? Zadnej sranec ale normalni klasicky techno... Tak uz dite do pryc s tim vasim schranzem :)
hanc
07. 01. 2008 | 10:39:48
+0 | -0
apokalypsa je hlavně o schranzu!! a jedna z mála parties co ho poskytuje..díky....schranz machine2::)
sten
06. 01. 2008 | 16:37:11
+0 | -0
sou stejne veci. halliwell, jules, gielen...nejlepsi trojice z amazing city a jak jak uz si je tady pekne rozbrali pani promoteri :) super, halliwella bych si dal ale radeji v klubiku a asi zahraje peknej sekec mazec
Josifek
06. 01. 2008 | 16:02:27
+0 | -0

Josh

No vidim to podobne. Vzdycky kdyz na halvni stagei hral schranz tak sem utekl do lagrotty ale kdyz tam bude dramec (kterej ja fakt nemusim) tak sem v pasti a odkazanej na to jit domu jenze jak to udelat kdyz autobus jede v 8h :) Jinak si taky myslim ze na APo (i treba ten Cyber) nechodej lidi co holdujou dramcum....
Josh
06. 01. 2008 | 14:58:34
+0 | -0
Mno ten line-up je strašná prasárna,která zavání totálním nevkusem a arogancí.

Eddie Halliwell & Joris Voorn ,budiž.

Ale Pet Duo a ostatní sračky, to snad nejde zkousnout.

Navíc La Grotta ,kde bude do rána hrát DnB,přeci jen na Apokalypsu nechodí lidi, co by zrovna hodovali DnB a ten bude chtít utéc před tím odporným Schranzem nemá šanci.,.

To raději půjde domů.
David Valmont
05. 01. 2008 | 17:46:50
+0 | -0
pripadne mi, ze se poradatele snazi svezt na vlne popularniho trance. Tech zmen je hodne, ale zase je fakt, ze nekdy se zmeny vyplati. Uvidime, treba poprve bude prevaha starsich clubberu nad masou vyjetych patnactiletych deti. Nebo parket zamori samponi a barbiny. Ale tesim se Eddie Halliwell je trefa so cerneho alespon pro me.



2 míša: cena preci vzdy reflektuje poptavku. Stavajici zdrazovani by navysilo cenu o 4 procenta.
YannD
05. 01. 2008 | 16:28:17
+0 | -0

UFF

Hmm - v poslední době jsem poslouchal sety právě těchto dvou jmen... A najednou koukám, že oba budou na Apokalypse... To je úlet - trefa do černého:-) A pak, že neexistuje náhoda:-)

05. 01. 2008 | 16:06:32
+0 | -0

jou

tak voni fakt zdražili lístky, teď sem si to přečetl někde na netu, ale to mě je jedno, já bych dal za apokalbu klidně 600 kč :) není nad to si jednou za čas udělat výlet do Brna ať už na apokalbu nebo na cybertronic, škoda že orion hall už nane
b2lik
05. 01. 2008 | 12:19:17
+0 | -0

WTF Eddie Halliwel

Godskitchen - Eddie Halliwell



http://www.youtube.com/watch?v=kk08vk8Pt0o ( luxusni)





Sunrise Festival 2006



http://www.youtube.com/watch?v=h2q8f7cAIM4

SlawaT
05. 01. 2008 | 12:04:38
+0 | -0
Nejak mi to porad nejde k sobe Eddie Halliwella-Pet Duo:)
Alex
04. 01. 2008 | 22:56:10
+0 | -0
Všechno se dá ale proč zrovna Eddie Halliwell??? To je technař jak za korunu piča:-))))) nic ve zlém samozřejmě:-)).... Chybí mi tam trochu Japonska třeba Takyku Ishino nebo Dualtek (Takkaki Itoh@Go Hiyama), nebo starý dobrý Devilfish, Thomas Krome,Female, Function:-)) nebo osvědčený Hardcell, Marco Lenzi, Oscar Mulero, James Ruskin,Scan-X:-))) a Pochopitelně Toky rulllezzzz:-)))))
:)
04. 01. 2008 | 22:22:23
+0 | -0
john b měl být na hlavní!!!!
Honzin
04. 01. 2008 | 18:56:25
+0 | -0
Clodagh na hrad:D
ElectroGirl
04. 01. 2008 | 17:50:28
+0 | -0
hm, naslapnutej line up, uz se tesim...

04. 01. 2008 | 16:24:06
+0 | -0

john b

4 kuba: john b je v první řadě DNB DJ, kterej hraje někdy i electro clash

4 míša: jaký zdražení vstupenek? pokud se nepletu, tak to stálo v předprodeji 399 vždycky a jestli ne, tak je to zdražení max o pade o víc ne :)

4 all: doufám, že se tam uvidíme....rozhodně budu kalit jak ten ďábel :D
dance-girl
04. 01. 2008 | 15:23:50
+0 | -0
hmm, skoro mě štve, že tou dobou budu na jiný akci... :( Eddieho a Johna B bych si dala, Dave The Drummer a Pet Duo by mě taky celkem zajímali...
finch
04. 01. 2008 | 13:39:57
+0 | -0

@SARKE

hlavni podium ze zahranicnich djs, samozrejme vyjma rezidentu ;)
cubana
04. 01. 2008 | 13:18:44
+0 | -0
john zakončí elektro a navnadí na in cyber wwwwwwowwwwwwwww
deda
04. 01. 2008 | 13:14:11
+0 | -0
ja sem s line upem spokojenej....edie a john b super
Míša
04. 01. 2008 | 12:47:51
+0 | -0
a co to zdražení vstupenek?zdražuje se všechno, tak i áčko...
SARKE
04. 01. 2008 | 12:44:49
+0 | -0
No a prej , ze se nebude hlavni podium skladat z ceskych dju :D
Devil
04. 01. 2008 | 11:47:03
+0 | -0

jejej

hm?? to jsem zvědavý co se z toho všeho vyklube!
Dan
04. 01. 2008 | 11:30:49
+0 | -0

dobry, ale co dal..

Jmena super, ale ten hudebni vyvoj nejak nechapu. Experimenty ok, ale vsichni vime, jak to dopada... Cox / Wink, Sander / Mauro, Alieni / Liebing...apod.

kuba
04. 01. 2008 | 11:25:01
+0 | -0

hmmmmmm

to je sice pěkné že dnb bude na áčku ale proč zrovna john B? :-( wzdyt to podle me s drumem nema nic spolecneho....

04. 01. 2008 | 11:12:52
+0 | -0

No ty vado!

To jsou pěkně hustý změny :))) To by mohla být sranda
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika