Kdo je Joris Voorn?

Kdo je Joris Voorn?

22. 01. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (5)
Joris Voorn je dalším nadějným Djem a producentem, který se významně podílí na vývoji novodobého techna.
Joris vyrůstal v holandském Rotterdamu a už od dětství se aktivně věnuje hudbě, hraje na housle a později na kytaru. O pár let později se ale jeho zájem obrací k elektronické hudbě, hlavně poté, co „objevuje“ umělce jako Orbital, The Orb a Letfield. Joris si tak pořizuje první gramofony, ale největší pozornost věnuje produkci. Už jeho první deska Muted Trax, která vyšla na holanském labelu Keynote, se setkala s nebývalým úspěchem a velmi pozitivní kritikou. Talentu mladého Jorise si všimla taková jména, jako Laurent Garnier, Carl Craig, nebo DJ Rush. Brzy následují další desky na tomtéž labelu - Sound Architecture, Line a Wolfskuil.

Uznání a respekt ze strany zkušených Djs dodaly cílevědomému Jorisovi odvahu začít se věnovat hudební dráze naplno. Koncem roku 2003 vychází jeho další počin, Lost Memories Pt.1, která vychází u vydavatelství Sino, které patří známému uskupení Technasia. Deska obsahuje také track Incident, který byl zařazen do mnoha CD kompilací. V květnu 2004 pak vychází Lost Memories Pt.2 – deska se umístila v nejlépe hodnocených novinkách v časopise Mixmag a oblíbil si ji mimo jiné i Jorisův „guru“ – Carl Cox.

V říjnu roku 2004 vydává Joris debutové CD album Future History, také na labelu Sino. CD obsahuje souhrn těch nejlepších tracků, které Joris vytvořil od počátku své kariéry a nabízí pestrou směs stylů, které jsou dodnes charakteristické pro Jorisův sound – techno, breaky a electro. Album bylo velmi kladně hodnoceno v mnoha mezinárodních časopisech a anketách zaměřujících se na elektronickou hudbu.

Rok 2004 je tedy pro Jorise v mnoha ohledech velmi úspěšný – hraje ve slavném klubu Tresor v Berlíně, na festivalu Awakenings v rodném Holadnsku, v klubu Loft v Barceloně a také na Movement Festivalu v Detroitu. V létě roku 2005 zakládá Joris vlastní label Green a vydává první desku pod touto značkou – A Dedicated Mind. Oslovuje ho také známý Fuse club v Belgii s nabídkou namíchat exklusivní kompilaci. Joris Voorn se tak stává po Daveu Clarkovi, DJi Hellovi a Technasii dalším, kdo vydává techno CD pro Fuse club.
Začátkem roku 2006 vychází druhá deska na labelu Green – MPX_309. V samém roce Joris připravuje další album – From A Deep Place, které vychází v dubnu 2007 v Japonsku a v květnu 2007 i v ostatních zemích. Album zahrnuje mnoho hudebních stylů – house, techno, breakbeat a electro.

Na konci roku 2007 Joris zakládá společně s kamarádem Edwinem Oosterwalem další label, zvaný Rejected. Tento label se zaměřuje více na klubový sound a na electro. První deska tohoto labelu zahrnuje tracky Cliché a SL3.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

APOKALYPSA ELECTRONIC CARNIVAL

Pátek 22. 2. 2008
Vstup: Předprodej 399 so 31.12., poté 469 Kč
Vystupují:
Eddie Halliwell, Joris Voorn, Pet Duo, D.A.V.E. The Drummer, Clodagh, Dejan Milicevic, Killswitch, Misa Salacova, Jerry, Michal Poliak, John B, IM Cyber, Martin Frank, Tripmain, Bon Finix
Další informace
5 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
O. F.
29. 01. 2008 | 00:28:54
+0 | -0

second sorry for my Incident

http://www.youtube.com/watch?v=kB43r_QgJV0

RESPECT FOR Joris Voorn......Fakt sem kecal neuvěřitelný kraviny....

:-D
O. F.
27. 01. 2008 | 20:10:46
+0 | -0

im sorry

možná jsem to trochu přehnal,vím že jorrisova muzika baví spoustu lidí a vuubec tak nějak..sorry
O. F.
23. 01. 2008 | 12:14:11
+0 | -0

FOR kRASTY

AAALLLLL RIGHT......A VADÍ TI TO??? :-D ......JÁ TO PROSTĚ.....MILUUUUJUUUUUUUUU..........MRMLA WILL BE MRMLA....TIME CRISSIS.....
Krasty
23. 01. 2008 | 12:10:26
+0 | -0

O.F.

tak ty musíš bejt pěkně vyjetej mrmla......
O. F.
23. 01. 2008 | 12:03:32
+0 | -0

joris koks

JORISOVU MUZIKU SOM ASI NEPOCHOPIL......LÍÉBÍ SE MI TEN JEDEN SONG..MNOOOO TAMTEN...CO HO MASEEŘI MYDLEJ POŘÁD DOKALA.....A DOKOLEČKA....ASI JE FAKT DOBREJ...DYŽ SLOŽIL JEDNU PĚKNOU PÍSNIČKU........A HRAJE I NA PIAANO?????,TYYY JO......KDO UMÍ TEN UMÍÍÍÍÍ >>>:::::::8-) KDO VÍ KOLIK KOKSU MU TO DÁ.......než složí tak NUDNOU MUZIKU.....ale tak co když ho má rád i karel got tak to musí bejt super muzika..........EXTRA RUSH NUDA........Teda nic proti rushoj--to pozor!!!!
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika