Kdo je D.A.V.E. The Drummer?

Kdo je D.A.V.E. The Drummer?

14. 01. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (3)
(Promotion) Jméno D.A.V.E. The Drummer je dnes synonymem kvalitního britského acid soundu. Dlouhodobý člen známé free party skupiny zvané The Stay Up Forever Collective, se stal významnou osobností, která se podílí na vývoji novodobého techna.
Dave, vlastním jménem Henry Cullen, ale rozhodně není žádným nováčkem na taneční scéně – hraní se věnuje už více než deset let a během této doby představil svůj sound v mnoha zemích – od Brazílie, Venezuely, přes Ameriku, Kanadu až po Japonsko.
Dave patří ke kontroverzním postavám anglické taneční scény a jeho pověstné a drsné acid techno, které kombinuje s mnoha dalšími styly, z něj dělá DJe, kterého opravdu stojí za to poslouchat.

Henry je ale také aktivní producent. Ve svém malém studiu vytvořil společně s Liberator DJs více než 200 tracků – vzpomeňme třeba skvělé hity One Night in Hackney, Cradle Cap (Apex Imprint), Soul Image (Riot records), nebo track Human Animal, který vyšel na labelu Chrise Liebinga (Fine Audio). Jeho produkce se tak během šesti uplynulých let objevila na celé řadě více či méně známých labelech (Smitten, Bionic Orange, Hazchem, C.O.S.H.H, Primate, Molecular, Pounding Grooves).

D.A.V.E. The Drummer

Mimo těchto velmi úspěšných desek vydal Dave mnoho dalších tracků a remixů, často s partnery, jako jsou Chris Liberator, Lawrie Immersion, John Truelove, Kris Needs a nebo Anderson Noise (Noisemusic), Marco Lenzi (Molecular records), Nils Hess (Eukatech / Eukahouse records)

Dave také založil několik vlastních labelů. Prvním byl Hydraulix, se kterým se chce zaměřit právě na typický britský sound. Své desky vydává pod několika jmény, nejčastěji však používá svůj oficiální nick D.A.V.E. The Drummer (setkat se ale také můžeme se jmény Strobe, CO-AX, nebo Secret Hero). Jeho produkce se těší velké oblibě i u ostatních DJs – Henryho tracky se pravidelně objevují v setech například Carla Coxe, nebo Judge Julese.
Davevova nesporného talentu si také brzy všimla média – objevil se ve všech významných médiích zaměřujících se na taneční hudbu – v Mixmagu, DJ Magazinu a WAX Magazinu.

Mutate to Survive - to je další Henryho label, který má nabízet sound zaměřený na minimal a electro. Třetím Davevovým labelem je Apex. Objevily se něm tracky třeba DJe Misjaha, nebo Stannyho Franssena

Henryho sound se neustále proměňuje a vyvíjí. Občas přechází z tvrdého acid techna do měkčích poloh, nebo naopak jindy můžete slyšet groovy sety, obohacené o pořádný basový základ. Nicméně stále se jedná o velmi svižné, podmanivé techno, které si dokáže naprosto získat publikum. A nejinak tomu bude na Apokalypse Electronic Carnival, kde se tento pán objeví vedle Dj’s jako Clodagh, Dejan Milicevic, Joris Voorn, Pet Duo, Killswitch, John B. a Eddie Halliwell.

playD.A.V.E. The Drummer - DoubleDecker 15
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

APOKALYPSA ELECTRONIC CARNIVAL

Pátek 22. 2. 2008
Vstup: Předprodej 399 so 31.12., poté 469 Kč
Vystupují:
Eddie Halliwell, Joris Voorn, Pet Duo, D.A.V.E. The Drummer, Clodagh, Dejan Milicevic, Killswitch, Misa Salacova, Jerry, Michal Poliak, John B, IM Cyber, Martin Frank, Tripmain, Bon Finix
Další informace
3 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

18. 10. 2011 | 01:30:48
+0 | -0

Prosím sháním desku!!!!!

Prosím prosím sháním desku od D.A.V.E. The Drummer kde je setik One night in hackney. Prosím prosím pomožte. Kujíííííí za kladné odpovědi. Hledala jsem všude ale nemuzu sehnat. :-( A popřípadně jak se jmenuje cela ta deska? Kujííí. :-*
sanny54
16. 01. 2008 | 12:42:22
+0 | -0

D.A.V.E. je king

Největší mástr! Patři k mejm nejoblíbenějšim 5ti Djům! :)

Jeho sedmihodinovej set z konce 2007 je naprostá dokonalost!!! Hraje od minimálu, po tekkno a DnB! Nejlepší!

16. 01. 2008 | 08:34:46
+0 | -0

:)

jj DTD je velka osobnost a tacky jako "Cradle Cap" a "One Night in Hackney" jsou pořád v mém top žebříčku :)
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika