Boss: Stále hraju pure techno

Boss: Stále hraju pure techno

23. 09. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Jedním z bodů programu Pigfestu je přednáška kolegy Slava ze Slovenské republiky, který přiblíží svůj project s názvem “Techno podle Dj Bosse”. V následujícím rozhovoru Slavo pojednává o své akademické kariéře, výzkumu a teoretických konceptech obsažených v doposud publikovaných pracích.
Ahoj Slavo, jak jde život? Co je u tebe nového?
Akorát tu mám návštěvu Radialov z Holandska a připravujeme se na svoje společné vystoupení na Awakenings v Holandsku. Kromě toho se připravuje Dole Gate 04, které bude Boss vs Radial.

Jak si užíval léto, nějaká dovolená? A co festivaly?
Léto v plném proudu, dost jezdím na kole, hrajem basket, cestujem. Festivaly byly tento rok zajímavé např. Pohoda, Bee free, Defqon1 v Nizozemsku atd….

Víme o tobě, že jsi slovenský DJ a producent, mimo jiné autor tracků s vtipnými názvy "Čekuj zmrde!" nebo "Depka Rulez". Kdy ses poprvé dostal k elektronické hudbě?
Když jsem měl 16 roků tak jsem zjistil, že na PC se dá dělat hudba. Tak jsem se do toho jednoduše pustil a úplně mě to stáhlo na svoji stranu. Od té doby je hudba moji neoddělitelnou součástí a bude tak tomu i dál...

boss

A co tě vedlo k DJingu a produkci hudby, měl jsi těžké začátky?
Nikdy jsem nechtěl dělat kariéru jako dj nebo producent. Dělal jsem jen to, co mě bavilo a dělám to do teď. Nikam se netlačím, nechávám věci volně plynout. Za mě musí hovořit produkce a moje vystoupení.

Jak se ti daří skloubit hraní a studiovou produkci?
Týden má 7 dní, hraní máš maximálně 2-3 dny, ostatní čas máš k dispozici na studio nebo jiné aktivity. Takže tam bych problém neviděl.. :)

Co nového na tvému labelu Dole Gate?
Jak jsem už řekl teď přijde na trh DOLE GATE 4 - BOSS vs RADIAL a bude to opravdu pecka!!! Tomu v tomto čase věnuji všechnu pozornost a dolaďuji detail.

Stojí za názvem DOLE-GATE nějaká historka o vzniku?
Prostě nás to nějak napadlo a znělo to ok.. Není za tím žádná historka. Některé věci prostě vzniknou spontánně a jsou tak.

Tvé hraní bylo popsáno jako, cituji: "tvrdé, nekompromisní a svižné techno s lámanými beaty", je to stále tak, nebo už jsi trošku změnil styl, jestliže ano, jakým způsobem? Jak bys charakterizoval svůj aktuální zvuk?
Stále hraju pure techno styl nemám důvod měnit. Jediné co se mění je kvalita masteringu tracků, které hraju. Vybírám jen kvalitní materiál a z toho skládám svoje sety. Musí to mít dynamiku a gule!

Ovlivňuje tě něco při tvoření hudby? Nebo jen vlastní fantazie?
Těžká otázka :) Jednoduše začnu dělat track a jestli se ti něco líbí vybereš to z toho a začneš na tom stavět track. V jednoduchosti je krása, ale musí to být účelné.

A jakým směrem by ses rád hudebně v budoucnosti vyvíjel?
Experimentuji s různými styly elektronické hudby. Podmínka je, aby to mělo nějaký groove, a aby tě to nutilo hýbat hlavou. Takže rád si vypůjčím to nejlepší od dubstepu až po elektro house.

Liší se nějak slovenská scéna a česká scéna? Na Slovensku bylo technařů vždy podstatně víc než v Čechách. Je stále ta komunita tak silná?
Takový přehled až nemám, ale určitá komunita lidí, která chodí na party tu je. Hlavně ať se nikdo, kdo k tomu nemá vztah netlačí na party násilím, to potom postrádá smysl :)

Co posloucháš, když zrovna nehraješ? Co si poslechneš za hudbu?
Většinou si pustím internetové rádio a naladím si styl, na který mám momentálně chuť.

Jak se těšíš na Pig Fest, který proběhne 24.-25. října 2008 v plzeňském Pekle?
I když v těchto končinách nehraju tak často, chodím na party vždy s velkým očekáváním. Mám v Plzni a okolí dost dobrých známých, co mi už párkrát pomohli když mi kleklo auto a následně se postarali o mě jako i o opravu auta. Takže do Plzně se těším jsou tam dobří lidé.

Máš přichystáno něco speciálního, nebo návštěvníci uslyší tvůj klasický "DJ Boss sound"?
Mám svůj styl, na kterém stále pracuju takže měnit ho určitě nebudu. Bude to techno určené na floor, aby si člověk dobře zapařil :) takže se připravte na heavy groovy jízdu :)

Co říkáš na lineup? Máš mezi DJs nějakého oblíbence, na kterého se těšíš?
Těším se na všechny účinkující, bude to určitě dobrý mejdan ;)

Dodal: Martin Nauš alias Agent, Motor A.G.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PIGFEST

Pátek 24. 10. 2008 až Sobota 25. 10. 2008
Vstup: Předprodej: jednodenní 229 Kč, dvoudenní 399 Kč, Na místě 299 Kč, dvoudenní 499 Kč.
Vystupují:
Aphrodite, Ortin Cam, Clodagh, Arcane, DJ Boss, Philip TBC, Dj Pixie a další
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika