Dj Orbith: Rozvádím se!

Dj Orbith: Rozvádím se!

28. 11. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Přinášíme vám čerstvý rozhovor s brněnským miláčkem publika, Djem Orbithem. Dozvíte se v něm nejen mnoho názoru kolem lednového návratu Citadely na Boby centrum, ale také nekteré věci z Alešova soukromého života, který teď není zrovna jednoduchý.
1) Ahoj Aleši, dlouho jsem se těšil, až si tě vezmu k rozhovoru, a to rovnou k Citadele. Nejdříve se chci zeptat, jak se má Dj Orbith? A jak se má Aleš Gehringer?
Ahoj Daline, nebudeš tomu věřit, ale když jsem si přečetl otázky, tak jsem se na tento rozhovor začal také těšit a udělal jsem si z toho malý rituál, takže pouštím dobrou hudbu a můžeme jít na to! Dj Orbith se má docela dobře, neustále je nějaké hraní a tím pádem jsem spokojený. Aleš Gehringer... hmmm... prošel si dost velkou osobní citovou krizí, ale už je vše zameteno a konečně mám čistou hlavu a hledím vpřed a nehodlám se už otáčet nazpět.

Co říkáš na návrat Citadely? Pro jaké publikum si myslíš, že je Citadela FlashBack?

Myslím, že to je skvělý nápad a publikum bych si u Citadely představoval jako odrostlejší clubbery, kteří už chtějí slyšet na party něco pomalejšího a ne skákat v první řadě na techno které má 150 bpm.

Určitě se tě nedá nezeptat na tvoji úspěšnou klubovku Elektru. Nenapadlo tě šáhnout do vod, ze kterých pochází například Karotte, Loco Dice atd…?

Jasně, že napadlo, napadl nás společně s Tomášem Ondráčkem už i sám největší z největších Papa Sven, ale zatím se nám nedaří sehnat dostatek prostředků, aby jsme si mohli dovolit přivézt například jeho. Každopádně kdyby to prostředky umožnily, tak bych tady nejraději zabookoval na příští dva roky Dj’s ze Stil vor Talent a Cocoon recordings.

orbith

Poslední Elektra byla s headlinerem francouzským objevem Popofem. Překvapil tě něčím, co jsi od něj nečekal?
Popof už byl v mém hledáčku skoro před rokem, kdy ještě neměl za sebou velice úspěšné remixy, například Sunglasses at night atd. Dle mého názoru splnil vše, co jsem od něj čekal, výborné live s velice dobrým zvukem, který nenechal nikoho v klidu, takhle jsem si to přesně představoval.

Teď trošku odbočím - jaká hraní absolutně nepřijímáš? Mířím tím na fakt, že spousta Djů, kteří tvrdí, že si zakládají na svém soundu a své image, ve finále hrají na diskotékách a akcích, které nemají nic společného s jejich „běžným“ hraním....
Vzhledem k tomu, že každé místo má svoje kouzlo, tak hraji téměř všude, ale jsou místa, na kterých bych určitě v současné chvíli nehrál, například mi jednou bylo nabízeno hraní v diskotéce Tabarin, která je v Brně, toto hraní jsem odmítnul, protože si myslím, že moje hudba, kterou hraji by tam nenašla pochopení, tím nechci vůbec říkat, že toto místo je špatné, ale zkrátka vím, že bych tam neuspěl, protože se tam hraje naprosto odlišně.
Na druhou stranu, jsem měl možnost hrát na koncertu skupiny Scooter, jako jejich warm up Dj. Za toto hraní jsem schytal hodně nadávek, že jsem komerční atd… ale tenkrát, tuším, že v roce 2003, na dostihovém závodišti v Pardubicích, bylo 10.000 lidí a po finanční stránce to bylo pro mne velice zajímavé a věřím tomu, že kdyby kterýkoliv člověk, co říkal v té době, že jsem komerční, protože tam hraji, dostal stejnou nabídku, tak by ji vzal bez mrknutí oka.

Kdy a kde jsi si naposledy řekl - toto je „házení perel sviním“?”
Těžko říct, protože i mezi těmi, kteří tvoji hudbu zavrhují, se najde pár jedinců, kteří jsou za to, co hraješ vděční, takže si tedy moc nevzpomínám...

Citadela se vrací se Sebastienem Légerem, se kterým vystoupíš na hlavním pódiu. Co si o Sebastienovi vlastně myslíš?
Sebastien je určitě skvělý bavič publika a výborný dj, takže se návštěvníci mají na co těšit!!!

Čím si myslíš, že Léger vyletěl tak nahoru a slaví takové úspěchy? Myslíš, že je to celkovým vývojem elektronické hudby, vyzrálostí publika, nebo komercí?

Hlavně skvělou produkcí a remixy trochu známějších tracků.

Sám víš, že rádiové pořady jsou pro profesionálního Dje velmi důležité - proč váš pořad skončil?
Dobrá otázka, ale myslím, že spíš, než na mne, by byla dobrá pro mého bratra Radka (Dj Jerry). Všechny argumenty vedení byly na jeho vrub, takže já v tom byl v podstatě nevinně. Ale v současné chvíli se už jedná o novém pořadu, a když to dopadne dobře, tak bychom mohli po novém roce opět začít znovu a tentokrát si už Radka pohlídám i když jsem mladší a mělo by to být naopak :))

Co ti pořad v rádiu vlastně přinášel? A jakého nejzajímavějšího, či nejzábavnějšího hosta jste v KissManii měli?
Radiový pořad byl pro mne takovým oddechem a vždy, když jsem vytáhnul mikrofon a svítilo červené světlo on air, tak jsem byl bez starosti a užíval si to, ten pocit, kolik lidí tě poslouchá a ty je můžeš ovlivnit svým slovem a hudbou, to mě na tom fascinovalo nejvíce. Hostů bylo v rádiu docela dost, ale asi největší jízdu jsem zažil s nikým jiným než s Alešem Blehou, ten mi dokáže vždy nabídnout něco, co člověk vůbec nečeká.

Chtěl jsem se tě také zeptat - myslíš, že je dobře, že Citadela se vrací zpět pod hlavičkou Apokalypsa teamu? Mají tyto dvě akce šanci fungovat v jednom místě, Bobycentru?

Určitě ano, v současné chvíli není v Brně žádný jiný promotér, který by dokázal připravit akci tak, jako Apokalypsa team, myslím, že tyto dvě party by mohly do budoucna velice dobře fungovat. Apokalypsa zaměřená na mladší publikum a tím pádem i svižnější hudbu a Citadela pravý opak, odrostlejší clubbeři a naprosto odlišná hudba, věřím, že to takhle bude do sebe skvěle zapadat.

Kromě Sebastiena Légera a Karotteho budou na hlavním pódiu také Richard Durand či Johan Gielen. Jak velký máš v tomto směru hudební rozhled?
Samozřejmě oba dva zmiňované Dj’s znám a vím, co od nich mohu očekávat, popravdě to zrovna není můj styl, pro mne až moc trance, ale je to přesně to, o čem jsem zde psal, že právě díky těmto Dj’s bude Citadela naprosto odlišná od Apokalypsy a tím pádem si nebude vůbec v jednom prostoru konkurovat!

S největší pravděpodobností budeš hrát právě před Karottem. Co vlastně říkáš na family sound lidí jako je Karotte, Richie Hawtin, Marc Houle a tak dále?
Všichni zmiňovaní jsou velcí profesionálové a to jak v djingu, tak producentsky, myslím, že u nás hodně málo známý širšímu publiku a je dobře, že se zde budou moci v rámci Citadely pomalu představovat.

Když se podívám na výčet hvězd tvé akce Elektra, kdo dle tebe “pomohl” nejvíce? Myslím tím, který Dj díky svému vystoupení ukázal na Elektru, jako na party, kam se vyplatí jít?
Na Elektře už hrálo docela dost dj’s a live... takže pamatovat si, který z nich byl ten pravý, asi není možné (v mém případě). Ale podle mne, co si tak pamatuji, to byl Vitalic a Oliver Koloběžka!

Nedávno jsi se také stal rezidentem klubu Perpetuum, kde máš své čtvrteční noci ICON. Není to náročné, hrávat i ve čtvrtek? Není ti tvůj bratr Dj Jerry „odstrašujícím“ příkladem, že čeho je moc, toho je příliš?:)

Tak především bych určitě nehrál v klubu každý týden, noc ICON byla situována tak, že v klubu budu hrát jednou měsíčně a speciálně vždy tři hodiny. Myslím, že to je skvělý nápad a tím pádem odpadá to, že se nemusíš zamýšlet nad tím, jak odehrát všechny tracky, které chceš a přitom na to máš jen hodinu, v lepším případě dvě. Takhle si v klidu stavíš set podle sebe a za ty tři hodiny se dá vytvořit už kvalitní příběh, to mi věř :D

Vím, že v osobním životě jsi zaznamenal velkou změnu. Nemluvil bych o tom, ale je to veřejné tajemství :) Takže prozraď – jsi teď k dispozici fanynkám? :)

Ano, je tomu bohužel tak, nemá smysl psát proč a jak. Podstatné je to, že se rozvádím (ne vlastní vinou). Moje žena, kterou jsem tak miloval od nás odešla. Nečekaně se změnil její pohled na náš vztah díky třetí osobě, která se objevila v jejím životě a tím pádem už s námi nežije a žít nebude. Častokrát jsem přemýšlel nad tím, proč se to tak stalo, ale vždy dojdu k závěru, že ženu chlap nikdy nepochopí... Aktuálně jsem teď s dětmi sám a tak nějak zjišťuji, že to všechno jde i bez ženských, i když to je někdy pro chlapa dost náročné, tak jsem si pomalu zvyknul a současnou situaci bych neměnil.

Finanční krize. Jak tebe, jako občana České republiky zasáhla? Jaký je tvůj názor na USA vlastně? Která země je ti blízká, nebo kam by ses chtěl podívat a proč?
Finanční krize mě zatím nezasáhla a doufám, že ani nezasáhne. Přišla právě z USA, kde pravděpodobně dávali hypotéku každému, kdo má díru v zadku, jinak si to neumím představit, že to mohlo zajít všechno až tak daleko :)) Můj sen, je odcestovat do Číny, podívat se na mega přehradu Tři soutěsky, na tyto vele díla jsem prostě ujetej, jo a ještě taky na derby Real Madrid vs Barcelona :-)

Mac, nebo PC?
Bohužel pořád PC, ale doufám, že v brzké době už to bude Mac. Takže Mac.

A poslední otázka: Zažil jsi někdy FlashBack? :)
Jasně, mockrát!!! Aktuálně mám další naplánovaný na 23.1.2009

Dodal: Dalin Vajčner, Citadela production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CITADELA

Pátek 23. 1. 2009
Vstup: Předprodej 449, na místě 549 Kč
Vystupují:
Sebastien Leger, Karrote, Richard Durand, Johan Gielen, Michal Poliak, Orbith, Click Joe, Toky vs. Boss, Breeth, Mayla, Grinning, Luho a cara
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika