Čtyři otázky pro Sébastiena Légera

Čtyři otázky pro Sébastiena Légera

14. 01. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Headliner Citadely, francouzský umělec Sébastien Léger, nemá v současnosti ani vteřinu času nazbyt, po hraní v jižní Americe nyní dostává do varu publikum ve Spojených státech. 23. ledna ovšem předvede neopakovatelnou jízdu u nás, v brněnském Bobycentru. Při této příležitosti se nám povedlo vyzpovídat jej v našem krátkém rozhovoru.
Několikrát jsi hrál v Česku, naposledy na open air festivalu Creamfields Central Europe. Pro všechny lidi tam to byl z mnoha důvodů nezapomenutelný zážitek, hlavně kvůli šílenému počasí. Jak na to nyní vzpomínáš?
Kotel pode mnou byl tehdy opravdu skvělý, naprosto dokonale jsem si užíval pětačtyřicet minut hraní, než se přihnala ta noční můra. Musím teď říct, že už se vážně necítím úplně dobře, když hrávám pod otevřeným nebem. Mám pocit, že někdy je skutečně věcí náhody, jestli jsou věci na pódiu správně uchycené. Takže od té doby se vždy ujišťuji, zda reproduktory nebo cokoliv visícího nad mou hlavou je velmi dobře upevněno. Jo a abych nezapomněl, něco Vám dlužím!

Na svém MySpace profilu píšeš, že už nemůžeš odpovědět každému, kdo tě prosí o poslech tracků na jeho profilu. Chtěl bys někdy vrátit zpět dobu, kdy to ještě bylo možné?

Tak občas se stane, že odpovím, když mi otázka přijde relevantní, ale jakmile jednou začneš odpovídat, můžeš si být jistý, že tě ta samá osoba brzy utluče dalšími otázkami... A když už neodpovíš, myslí si, že jsi arogantní a tak. Kdybych měl odpovědět každému, nikdy bych neměl čas skládat muziku, jezdit a hrát, vlastně bych ani nemohl spát!

Jak bys právě teď popsal své DJ sety? Hráváš často vlastní věci?
Hodně DJů rádo hraje 90% svých věcí. Abych byl upřímný, přijde mi to dost nudné a taky mám pocit, že z toho čiší slabý hudební rozhled. Ano, hrávám hodně svých skladeb, ale nejen ty. Přece je tu tolik jiné super muziky pro hraní a byla by ostuda ji nehrát! Můj set většinou začíná hodně houseově s pořádnou basou a pomalu graduje k techno peckám včetně mého vlastního materiálu. Pak nasazuji i starou dobrou klasiku a taky úplně nové promáče.


Už se na tebe těšíme na akci Citadela, co je nezbytné pro dav před tebou, aby si naplno užil tvůj set?
Abyste byli otevření..

Dodal: Dalin Vajčner, Apokalypsa, s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CITADELA

Pátek 23. 1. 2009
Vstup: Předprodej 449, na místě 549 Kč
Vystupují:
Sebastien Leger, Karrote, Richard Durand, Johan Gielen, Michal Poliak, Orbith, Click Joe, Toky vs. Boss, Breeth, Mayla, Grinning, Luho a cara
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika