Orbith: Mám dva nové tracky

Orbith: Mám dva nové tracky

28. 03. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Přinášíme vám první promotion rozhovor s jedním z účastníků hlavního pódia květnové Citadely, s Djem Orbithem. V rozhovoru naleznete také hned několik otázek týkající se headlinera akce, kanaďana Deadmau5e.
Ahoj Aleši, odpověz tři věci, co se ti jako první vybaví, když se řekne Citadela? :)
Nikola Sochatzi, Bobycentrum, dobrej mejdan.

Dnešní dobu charakterizuje především rychlý sled změn, nic není stálé a týká se to také DJs a klubové hudby. Když se ohlédneš zpět, v jakém období (stylu, který u tebe dominoval) ses nejvíce našel?
Zrovna nedávno jsem se na toto téma bavil s mým bratrem... Těžko říct co mi sedí nejvíce, každá doba má svoje, takže opravdu nedokáži říct, kdy to bylo nejlepší. Vždy, když najdu nějaký nový styl, tak si o něm říkám, že to je ten nej co mi nejvíce sedí, ale záhy je zde nějaký nový a bere mě zase ten.

orbith

Co DJ Orbith producent? Videolover se stal brněnskou znělkou, bude něco dalšího?
V současné době mám dva nové tracky, které má už můj manager a dál na nich pracuje v rámci toho, kde by mohly vyjít. Samozřejmě jako Videolover to asi nebude, ale i tak si myslím, že jsou hodně povedené. Nápadů mám v hlavě spoustu, za poslední půl rok jsem měl v hlavě tolik pochodů, emocí, že by bylo nejlepší si sednout na měsíc do studia a vše dát do hudby, jenže na toto v současné chvíli nemám vůbec čas. Ale pevně věřím, že si čas na tuto důležitou činnost najdu co nejdříve.

Co je nového v projektu DJ škola s Orbithem? Možná právě díky ní u nás začalo hrát pár nových DJs a slyšel jsem i o dost nepovedeném plagiátu. Jak vypadá současnost a budoucnost?
Dj škola funguje pořád a myslím, že mám dokonce někde doma i další termín. O plagiátu pořádně nic nevím, každopádně nechci nějak vyzdvihovat kvality právě té naší, ale prostředí Flédy a toho všeho kolem, dává dj škole velké plus a jak říká moje bývalá žena: Orbith je jen jeden :))) Teď vážně, za tu dobu, co ji děláme, jsem měl možnost poznat hodně žáků a o nikom, kdo mi ve škole prošel se nedá říct, že jsem ho nic nenaučil, takže celkově mám z toho všeho velmi dobrý pocit. A nebo byli všichni naši žáci geniální hudebníci :)

Jako jeden z nejzkušenějších DJs u nás máš dar vidět věci příští, která jména (DJs, producentů, projektů) tedy podle tebe budou hýbat domácí electro-house scénou v následujícím půlroce? :)
Jednoznačně to je podle mě Sebastien Léger. Což jen potvrzuje, že Citadela vozí velmi kvalitní jména.

Kupuješ ještě vinyly nebo tě už taky digitalizace zasáhla naplno?
Naplno mě zasáhla už před dvěmi lety, ale vinylové desky si kupuji jen tak pro radost, je to takový můj fetiš.

Kolik tracků od Deadmau5e nosíš v bagu?
Minimálně 10

Představ si, že za 4 roky za tebou přijde tvůj starší syn s tím, že chce jít večer na party a nejspíš se vrátí až ráno. Bude tohle ten pravý okamžik na rozhovor mezi otcem a synem nebo ho radši ještě pár let necháš pod zámkem?
Pokud za mnou opravdu přijde tak počítám s tím, že za čtyři roky budu ještě hrát, takže půjde jen na moji party, aby byl pod dohledem a samozřejmě v ten okamžik dostane přednášku co a jak kde chodí.

Která postava české hudební scény je podle tebe nejzásadnější? (kterýkoli žánr)
DJ Loutka

Jakou jsi zažil nejlepší party na Boby?
Hmmmm, myslím, že Apokalypsa červen 2001.

Jaký je podle tebe v současnosti nejlepší český fotbalový tým?
Slavie

Když se řekne Deadmau5...

Deadmau5 je pro mne přesné ztělesnění moderního producenta. Vpadnul na taneční scénu jako blesk z čistého nebe a udělal nezastavitelnou bouřku hitů. Velký respekt a jsem rád, že mohu vedle něj být na jednom pódiu Citadely!

Dodal: Dalin Vajčner, Apokalypsa, s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CITADELA

Sobota 30. 5. 2009
Vstup: Předprodej 460 Kč + poplatky, na místě 600 Kč
Vystupují:
Deadmau5, Mac & Taylor, Michael Burian, Lucca, Michal Poliak, Ladida, Orbith, Agent, Misa Salacova, Jerry, Golpe, Groove Dan, Sten & The Keeper, Michael Scuberman
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika