Lucca: Neumannová ze mně už asi nebude

Lucca: Neumannová ze mně už asi nebude

12. 04. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Lucca byla v páteční večer opět vyhlášena jako česká djka roku 2008 a stala se tak nejúspěšnějším domácím Djem v České republice, jelikož tuto kategorii vyhrála již po čtvrté v řadě. Přečtěte si aktuální rozhovor.
Ahoj Lucie, jak se daří, co je u tebe nového?
Ahoj, mám se dobře, novinek je spousta, třeba, že jsem začala poslouchat vážnou hudbu, a že chystám line up na Hradhouse, kam bych ráda pozvala Umeka, ale uvidíme, jak dopadne anketa na ravu. Vydala jsem Reformation remixes - remixy mých tracků z mého debutového alba od: Roberta Babicze, Pig & Dan, Reset Robot, Anil Chawla, Misstres De Funk, Funk D'Void, spolupracuji se značkou Axe pro tento rok, budu hrát v srpnu s Carlem ve Spacu na Ibize a koupila jsem si novou tenisovou raketu značky Wilson, více se dozvíte níže. Tak příjemné čtení ke kávě:))

Letos jsi načala "jubilejní" desátý rok svého DJingu, na co ze svých začátků nejraději vzpomínáš?
Vzpomínám na nadšení, na objevování nových hudebních stylů, na to jak jsme s Pavlem Tesařem dělali první společné akce - třeba v tehdejším klubu THC v Brně na Cejlu nebo v klubu Remix. A vymýšleli názvy - např: jedna akce se jmenovala Le Mans a další třeba Cloud 9. Bylo to skvělý a nic bych na tom neměnila.

lucca

Než jsi naplno propadla DJingu, chodívala jsi do klubů pařit? Co třeba na Citadelu :-)?

V šestnácti jsem chodila na Favál (klub Fan Favorit) v Brně na velodromu. Tam tehdy byly první rave parties, kde každý pátek hrával pražský DJ Nákyp. Poté se rozmohly větší akce jako Supersonic Garage nebo Citadela. Tam jsem samozřejmě několikrát byla také..)

Tvá předloňská spolupráce s Christianem Fischerem urodila hit Bodydance s nadmíru chytlavým vokálem „High speed dubbing very slow from New York down to Tokyo“. Hlas patří tobě a kdo je autorem textu? Uslyšíme tě zpívat i v jiné skladbě?

Body Dance je skvělá věc, ještě teď ho občas zahraji ve svém setu. Nápad použít můj vokál vznikl velice spontánně a to mě na tom baví. S Tobiasem (mým producentem) jsme tak seděli ve studiu na pohovce a on se mě ptal, jestli umím zpívat. Já jsem mu řekla, že né, že vůbec ne. A on napsal najednou na papír nesmyslný text „High speed dubbing very slow from New York down to Tokio“ a řekl mi, ať to jdu do melodie, kterou jsme s Christianem už měli hotovou a která se mně už samotná líbila (připomínala mi neapolské techno), zazpívat. Trochu jsem se ze začátku styděla, ale šla jsem do nahrávací kabiny a do melodie spíše než zpívala, recitovala. Tobi to nahrál a pak hlas neuvěřitelně změnil, pomocí vocoderu prosoniq orange, který zní opravdu báječně, vokály zhutní a dodá jim zpěvnost, odstraní falešnost zpěvu. A rázem ze mně byla Madonna:)) . Text sice nemá žádné hlubší sdělení, ale mně se líbí a navíc se do skladby perfektně rýmuje. To stejné jsme použili i na skladbu Recommended Sister, kde vokál namluvil Tobiho kamarád z Německa, který má hezký, zvučný a měkký hlas.

Koncem loňského roku ti vyšlo album Reformation obohacené letos o namíchaný set a soubor remixovaných skladeb. Který remix máš nejraději a proč?

Reformation Remixes vyšlo v březnu 2009 na mém labelu Sound Of Acapulco a mnou namíchaný set, který je složený jen z mých tracků z alba, vychází nyní na CD. Je možné si jej objednat přes můj web www.lucca.cz. Nejraději mám remixy od Pig & Dan, protože je to hodně techno a líbí se mi opravdu výrazná basová linka a také tech housový remix od Roberta Babicze, který mě oslovil s emotivní melodií a dlouhým, napínavým aranžmá.

Kam se kromě hraní hodláš ubírat v příštích měsících? Máš nějaký cíl, za kterým si tvrdě jdeš?
Stále pracuji na tom, aby jsem měla hodně prestižních hraní, vydávala dobré tracky, které se budou líbit a budou je známí djové na akcích hrát. Mým snem bylo zahrát si s Carlem Coxem v klubu Space na Ibize. Jednak, že Carl, je pro mě opravdu nejoblíbenější dj a můj kamarád a také proto, že klub Space je pro mně nejlepším klubem na světě. Carl si mě na 11.srpna 2009 pozval. Tak doufám, že to splní mé očekávání a budu se samozřejmě snažit, aby se splnilo na 200%:)

Prozradíš něco z tajů své producentské kuchyně? Třeba oblíbenou mašinku, program nebo osvědčený postup tvorby?
Na album jsme použili dva Apple počítače (pro prvotní myšlenky to byl "mac book pro" a potom jsme přešli na Apple "mac pro" system. Pracovali jsme v Abletonu Live a Logicu s mnoha různými softwarovými syntetizátory různých značek jako Arturia, Rob Papen a Native Instruments.

Jako zástupkyně něžného pohlaví a nositelka blonďaté hřívy ses určitě setkala se stereotypem uvažování „no protože je blondýnka“. Čím je to podle tebe zaviněno a dá se proti tomu nějak bojovat?
Mě být blondýnou baví, má to určitě svoje výhody..:)) I když zrovna teď nosím vlasy barvy špinavé blond až hnědé.A vtipy o blondýnách jsou zábavný:)).
Teď vážně tedy. Já jsem se na začátku mého djování setkala s útoky na mou osobu, že hraji jen proto, že jsem hezká blonďatá mladá holka a spím s promotérama. Teď už se tomu jen směju a vykládám to jako zajímavost, ale dříve jsem to nechápala a štvalo mě to. Pak jsem zjistila, že s tím stejně nic nenadělám a začala jsem na sobě ještě o to více pracovat. Výsledky se dostavily a to byla pro mně největší satisfakce proti těmhle lidem, kteří podle mě jsou závistiví, zatrpklí, zahořklí, že oni sami nic nedokázali a tak jen dovedou škodit tím, že ty druhé pomlouvají. Oni nevidí kolik úsilí to stojí někam se dostat, že to vůbec není zadarmo a že člověk musí mnohé obětovat.

Měla jsi v poslední době volný víkend? Jaký je podle tebe ideální způsob trávení víkendového volna?
Nyní absolvuji mé evropské turné k albu Reformation a ještě turné Axe v Česku, takže je toho opravdu hodně. Minulý víkend jsem však měla jen hraní v sobotu v Česku, takže jsme s přítelem vyrazili do Krkonoš na běžky. Bylo to úžasný, koupila jsem si novou výbavu, protože jsem na běžkách naposledy stála před 15ti lety..:). Ale zase taková hrůza ten můj styl nebyl... ), ale Katka Neumannová ze mě asi už nebude:)))
Ideálně trávím víkendový čas sportem - miluju tenis a stolní tenis, dobrým jídlem nebo relaxací v nějakých lázních.

A nakonec klasicky, co od tebe mohou čekat tví fanoušci na Citadele a máš nějaký speciální vzkaz pro partypeople?

Tak klasicky, mohou čekat energický set plný nových tracků a tracků z mého alba, remixů mých tracků z alba a že si své rodné město budu užívat.

Dodal: Dalin Vajčner, Apokalypsa, s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CITADELA

Sobota 30. 5. 2009
Vstup: Předprodej 460 Kč + poplatky, na místě 600 Kč
Vystupují:
Deadmau5, Mac & Taylor, Michael Burian, Lucca, Michal Poliak, Ladida, Orbith, Agent, Misa Salacova, Jerry, Golpe, Groove Dan, Sten & The Keeper, Michael Scuberman
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika