Ninja Tune oslaví narozeniny v Akropoli

Ninja Tune oslaví narozeniny v Akropoli

09. 11. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Velkolepé oslavy XX. narozenin respektovaného britského hudebního vydavatelství neminou ani Česko, kde mají „ninjové“ velmi početné publikum. V pražském Paláci Akropolis v rámci speciálního vydání Euroconnections ve spolupráci s koncertní nocí Conference 15. prosince 2010 vystoupí fenomenální projekt dj Food a žhavé jméno, naděje vydavatelství Grasscut.
Před 20 lety se v Evropě stala řada přelomových věcí. Rozpadl se Sovětský svaz, v jeho satelitech, mimo jiné i v tehdejším Československu, nastartovalo svobodné, často divoké podnikání, Evropané začali proudit přes padlou železnou oponu z východu na západ a opačně. Jihoafričan Nelson Mandela opustil vězení, Tim Berners-Lee protokolem World Wide Web nastartoval internet. A v té době se dva mladí angličtí DJs a producenti Jon More a Matt Black vrátili z turné v Japonsku, kam je pozval tamní label bullsh*t a zatoužili po vlastní firmě. Ti pánové známí také jako Coldcut v září roku 1990 založili vydavatelství Ninja Tune.

Dvacet let! Dvacet zatracených let. Někdy to ani moc neznamená, ale pro nezávislý label je to o dlouhá doba. Takže se jde slavit. Jde se na party. Po celém světě a také v Praze.

První z pražských narozeninových velvyslanců Ninja Tune Blacka projekt DJ Food proslul především výtečnými mixovanými kompilacemi Jazz Brakes series, přičemž celosvětový věhlas mu přineslo třetí vydání. Skvělý mix breaků, jazzu, hiphopu a rozmanitých samplů z tracků vydaných na Ninja Tune, staví chlupy na rukou. V minulosti se pod hlavičkou DJ Food skrývalo několik lidí, mimo jiné i samotní Jon More a Matt Black, dnes je to pouze Strictly Kev. A právě toho uvítá pódium Paláce Akropolis.

grasscut

Jako protipól DJ Fooda, matadorovi "ninjů", z letadla na Ruzyni vystoupí dvojice Grasscut, což je vlastně takový narozeninový dárek, který Ninja Tune nadělili sami sobě a svým fanouškům. Jejich debutové album s tajemným názvem 1 Inch/1 Mile vyšlo letos a z playlistů BBC se zdá, že to bude žhavý kandidát na downtempovou desku roku. A to pánové Andrew Phillips a Marcus O’Dair první velké vystoupení absolvovali teprve před dvěma lety na festivalech Loop a Big Chill. Ostatně o remix už je požádali například Simon Green aka Bonobo nebo v Praze neuvěřitelně populární norští Jaga Jazzist.

Kdo vlastně jsou Andrew Phillips a Marcus O’Dair? Druhý jmenovaný je respektovaný a mnohokrát oceněný skladatel filmové a televizní hudby. Před časem mu vyšel soundtrack k filmu Home. V Crasscut zpívá a je mozek projektu. Marcus O'Dair chlubící se klasickým hudebním vzděláním ho skvěle doplňuje.

Pokud tedy chcete prožít unikátní narozeninovo-vánoční večírek s old a nuskulery ze stáje Ninja Tune, stavte se 15. prosince na Žižkově. Dárky nenoste, ty bude rozdávat NINJA TUNE a pořádající agentura Barometr ve spolupráci s Palácem Akropolis.

www.cnfrnc.cz

Dodal: Pavel Eichler, Next Level
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

NINJA TUNE XX

Středa 15. 12. 2010
Vstup: předprodej od 450,- + poplatky
Vystupují:
Food, Grasscut
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika