Len Faki, legenda elektronické scény konečně v ČR

Len Faki, legenda elektronické scény konečně v ČR

18. 10. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Vlastním jménem Levent Faki, je velmi známé jméno mezi milovníky opravdu kvalitního a nadčasového techna. Kariéra tohoto dje a producenta v jedné osobě začala již velmi dávno, v roce 2003 však svým příchodem do Berlína mezi uměleckou elitu své kvality potvrdil a zařadil se tak mezi vyhledávané producenty, autory remixů i pořadatele úspěšných klubových nocí.
Značky techno labelů jako je Monoid a Feis byly dávno před tím spojovány s jeho jménem, nejznámější traky však vyšly pod platformou Lenseries na sublabelech Figure a Podium. Díky této platformě má Len jedinečnou možnost ukázat svůj originální přístup ke skládání elektronické hudby, v níž používá velmi nekonvenční zvuky, velmi atmosférické pasáže a minimalistické kompozice, které staví jeho hudbu na úroveň produkce nejznámějších jmen na elektronické scéně. Při své produkci využívá kontaktů s ostatními umělci a remixy jeho skladeb, stejně tak jako autorské tracky na jeho labelech nedělal nikdo jiný než Radio Slave a Luke Slater, Jerome Sydenham a Adam Beyer, Joris Voorn, 2000 an One a Tony Rohr. Před pár lety milovník minimalistické hudby získal díky své produkci unikátní prvenství a to vítězství v magazínu Groove ve třech kategoriích "Nejlepší track", "Nejlepší producent" a "Nejlepší nováček".



To bylo v roce 2007 a od té doby, přestože styl jeho hraní se velmi změnil, na jeho kvalitách se nezměnilo nic a Len Faki patří mezi jména, o kterých zasvěcení mnoho slyšeli, a my všichni ostatní ještě mnoho uslyšíme. Za vše mluví ukázky produkce Len Faki "My Black Sheep" a Odyssee II ", které byly klubovými hity v letech 2007 a 2008. Od těchto let jsou jeho sety součástí všech významných evropských festivalů, má svou pravidelnou klubovou noc na Ibize a cestuje se svým umem po celém světě, jen v tomto roce zahrál na Time Warpu, Mayday, Awakenings Festivalu, v minulosti jste jej mohli slyšet na španělském festivalu Monegros, na Balaton Sound a na Festivalu Exit, na techno podiu vystoupil na Nature One a jeho desky a remixy se hrály na všech významných eventech i na těch nejmenších klubových party.



V příštím roce už má naplánovány minimálně ty samé zastávky, Time Warp 2012, Mayday 2012, Awakenings Festival...a jistě mnoho dalších. Jeho vášnivé a velmi originální taneční a zábavné sety bývají vrcholem noci a Len Faki se právem stává legendou elektronické scény.

www.myspace.com/lenfaki

Dodal: Petr Jirásek, Pigs Production s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PIG FEST

Pátek 4. 11. 2011 až Sobota 5. 11. 2011
Vstup: 1 den 299,- 2 dny 350,- Na místědo 22 hod 350,- po 22 hod399,- oba dny 450,-
Vystupují:
Len Faki, Pet Duo, Alejandro Román, Friction, Cyantific, Forbiden Sociaty
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Max
19. 10. 2011 | 09:43:32
+0 | -0
No jasně legenda
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika