Apokalypsa 31: Virtuální Realita

Apokalypsa 31: Virtuální Realita

05. 01. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Vcházíme do další série, před námi je další díl, který jsme tentokrát nazvali „Virtual Reality“. Opět jsme s velkou pečlivostí vybírali vystupující umělce a sestavovali celý koncept, který ukáže, jakým směrem se bude Apokalypsa v následující dekádě dílů ubírat.
Pokud se Vám alespoň trochu líbila „virtuální brána“, tedy propojení hlasu s audiovizualizací a hudební rozmanitost Apokalypsy Jubileum, slibujeme, že termín 20.2.2009 bude pro Vás skutečným „virtuálním“ zážitkem.

Tématem Apokalypsy 20.2.2009 je tedy VIRTUÁLNÍ REALITA.

Na samotném vrcholu hvězdného line upu únorové Apokalypsy bude stát osobnost, která svým nesporným talentem, profesionalitou a nezapomenutelnými výkony na vystoupeních po celém světe jednoznačně dokazuje, že je právem označována za jednu z nejzásadnějších postav světové taneční scény. Francouz, který umí své fanoušky dostat do skutečného varu, jehož naprosto specifický a charakteristický sound z něj dělá „mistra svého oboru“, kterým je, dle jeho vlastních slov, elektrizující techno. Tento doslova magický DJ a producent vám na Apokalypse nabídne tak trochu jinou hudební realitu a my pevně věříme, že ji přijmete za svoji. A aby toho nebylo málo, tato osobnost se kromě vytříbeného citu pro hudbu projevuje i jinak, na taneční scéně se totiž pohybuje s pověstnou francouzskou elegancí - zahrává si s médii, která úmyslně mystifikuje o svém původu a i když má poptávky na hraní z mnoha zemí na každý víkend, pečlivě si vybírá, kde zrovna vystoupí. Své přítomnosti na akcích totiž přisuzuje i jiný, vyšší smysl, chce být pro publikum ojedinělý a „speciální“. A možná i z tohoto důvodu je každá jeho návštěva jakékoliv party tak výjimečná. On sám se považuje za člověka, jehož hlavní pracovní i životní náplní je hlavně produkce. Co se totiž týká charakterizace jeho osobnosti, jedná se o introvertního, seriózního a uvědomělého muže, který hraní bere víceméně jako přechod do jiné, otevřenější osoby, která „má dovoleno“ užít si každou akci.

A je to právě a v první řadě vynikající produkce, která tohoto Francouze dostala na vrchol – singly, jako „Poney“, nebo „My Friend Dario“, není asi třeba nijak dlouze představovat.

Dámy a pánové, čeká Vás jeho první halové vystoupení v ČR, livePA set, který on sám pro Apokalypsu označil jako - SELEKTOR SET - VITALIC.



Teď jistě zpozorní všichni, kteří mají rádi hardgroove techno, často ovlivněné soundem Jižní Ameriky a také excelentní hru ze tří gramofonů. Aniž byste viděli, o koho jde, už při jeho prvním mixu okamžitě poznáte, kdo Vám toto techno servíruje s takovou přesností, s jakou to umí pouze a jenom on. Osobnost, která během své kariéry založila neuvěřitelných 9 labelů (Theory, Killabite, Hardgroove, Native, Ingoma, Symbolism, Assembly,KB Records inc, Split Music), skutečná legenda, která na Apokalypsu přichází ze známé agentury Dynamix. DJ, označován také jako “3 Deck Master”, “Human Ableton”, nebo “The Machine”, neustále cestuje za hraním po celém světě a získává si publikum na svou stranu na uznávaných akcích a v klubech, jako jsou třeba Liquid room, Sonar, Awakenings, Rex, Circuito, I love Techno… Jeho charismatické vystupování, pověstná energie, kterou dokáže šířit mezi publikum a v první řadě nesporný talent z něj dělají jednoho z nejžádanějších DJů současnosti a absolutní špičku britské taneční scény. Výčet těch nejzásadnějších vydaných desek z jeho celé kariéry nám v tomto případě přijde až bezpředmětný, neboť abychom zmínili každý významný počin, bylo by třeba prostoru daleko víc. U tohoto DJe totiž až neuvěřitelným způsobem platí, že z téměř každého vydaného releasu se brzy stává obrovský hit. Dovolte, abychom Vám tedy představili dalšího vystupujícího, významnou postavu světového techna, kterou není nikdo jiný, než BEN SIMS.



U Anglie ale ještě chvíli zůstaneme. A jak bychom Vám stručně a jasně přiblížili dalšího z DJů? Asi nejvíc ho vystihnou následující hesla – promyšlené, industriální a ostré techno, vynikající image a nekompromisní styl mixu. Blízký kolega oblíbených Space DJz – který si mimochodem na jedné z uplynulých Apokalyps zahrál společný versus set s Benem Longem – si sám Apokalypsu zvolil jako to nejlepší místo k oslavě nejen deseti let působení na scéně, ale také svých narozenin, které má právě 20.2. Můžeme tedy oprávněně očekávat, že jeho set bude skutečně výjimečný a řekněme, „oslavný“. Velmi aktivní producent, který vydal více než 50 desek na mnoha zvučných labelech, se přijede opět ukázat českému publiku – a my víme jediné - že Vás nezklame – ADE FENTON.



Říkáte si, že by se na Apokalypse mohla také objevit dokonalá souhra DJe a MCho? Pokud zavzpomínáte, jaká vystoupení DJs společně s jejich „zpěváky“ byla v historii české scény skutečně nezapomenutelná, mnohým z vás se jistě vybaví dvě jména, která dokázala, že takovým spojením se dá vytvořit zážitek, který si už navždy uchováte v srdci.
Jejich vystoupení jsou totiž naprosto charakteristická množstvím energie, která se doslova valí z jejich společné show. Výsledkem jejich spolupráce je unikátní sound, vytvořený pečlivým výběrem desek, navíc umocněný hlasem MCho Screena. Už tušíte, kdo tvoří tu důležitější část tohoto dua? Autor takových hitů jako Sugar is Sweeter, It Ain´t Gonna Be Me, Carmague, či alb The Analogue Theatre a 4th Sign, singlu See Saw, a remixu The Prophet. Ano - CJovým hlavním cílem zůstává, stejně, jako na jeho předchozích vystoupeních v ČR, především pobavit publikum – a to také od něj a MCho Screena v únoru očekávejte - CJ BOLLAND & MC SCREEN.



K Apokalyse už neodmyslitelně patří také tvrdší podoba techna. Tentokrát jsme pozvali dva „ostré“ německé DJe, které jsme vám už dříve představili na uplynulých dílech – nicméně každého na jiném. Jejich sety ale dodnes považujeme za to nejlepší z toho, co nám DJs ze stylu hardtechno doposud představili. Proto věříme, že spojení těchto dvou jmen ve společném setu bude skutečně dokonalé. Odborníci na rytmické hardtechno tracky, často doplněné vokálem, nebo jiným melodickým, či funky prvkem, které rozhodně nepostrádají svou originalitu, kolegové takových jmen, jako jsou Felix Kröcher, Robert Natus, Sven Wittekind, nebo O.B.I., kteří se na základě vzájemného „souznění“ rozhodli vystupovat společně – ve speciální projektu - TETRAPAK aka BORIS S & ARKUS P.



Posledním zahraničním vystupujícím pak bude jeden z nejlepším hardtechno DJů a producentů z Mexika, pro kterého je charakteristické zejména agresivní, undergroundové pojetí tohoto stylu, nezadržitelné BPM, často přesahující číslo 155 a také komunikace s publikem, na které si velmi zakládá. Své desky vydává na mnoha známých labelech, zmíníme například Primary Instinct, nebo anglický Bare Cheek Rec. DJ, který sám říká, že se neustále snaží „jít proti proudu“ – ať už ve stylu svého hraní, nebo v produkci, jejíž základ tvoří nejen výtečné vlastní tracky, ale také celá řada remixů pro osobnosti, jako jsou DJ Ocram, Tony Slicer, Weichentechnikk, Jackhamma, O.B.I., nebo Waldhaus. Jsme si jisti, že takovou show, jakou tento DJ předvede, Bobycentrum doposud nezažilo – ACID FLUX.



Speciálně pouze pro Apokalypsu Virtual Reality se právě v dílnách Městského divadla v Brně realizují plány a základy hlavního pódia - ano, pouze pro tento díl se vyrábí speciální dynamické pódium a můžeme jen prozradit, že DJ pulty budou 2, avšak vy vždy uvidíte pouze jeden!

Investice také směřují do animátorského studia a filmových ateliérů Barrandov, kde se již od počátku měsíce pilně připravují materiály pro propojení projekcí s hlasem tzv. uvaděčem celého večera. Na místě následně pak nebudou chybět videoprojekce - vše pod hlavičkou Cube Vision - samozřejmě na LED stěnách (dvojitá stěna) firmy Livela. Laserová show pro virtuální realitu bude v kompetenci osvědčených Ministry SK. Samozřejmě celý „arzenál“ nemůžeme hned prozradit, avšak myslíme, že již teď víte, jaká strhující show se chystá.

Po Michaelu Burianovi, Trávovi, Johnu B či Loutkovi přichází na druhé pódium další zajímavý headliner, a to dáma, která svým tanečním soundem vyprodává kluby nejen po celé České republice, LAYDEE JANE.
Druhá stage dále nabídne rezidenta Apokalypsy, výtečného producenta, MICHALA POLIAKA, z Roxy nás navštíví její produkční a osvědčený DJ DAN COOLEY, klub 7nebe vysílá svojí rezidentku a naději - Djku JEANISS, klubovka E-motion svého zástupce STEPANA BRUCKA, techhousová noc KINETIC na sebe upozorní tech-housovým Djem EFENDYM, v roli vystupujícího se také představí partyfotograf a známá postava všech výtečných mejdanů - ALEXX VAN DEN BERG.

Samozřejmě také druhý floor dostává své vlastní externí ozvučení - NEXO ALFA.

Vstupné do virtuální reality Apokalypsy 31 zůstává na 449,- v předprodejních sítích TicketPro, TicketPortal, Eventim, serverech rave.cz, techno.cz a websound.eu.
Přesný rozpis předprodejních míst (i bez poplatků předprodeje) zjistíte na www.apokalypsa.eu

Dodal: Dalin Vajčner, Apokalypsa, s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

APOKALYPSA VIRTUAL REALITY

Pátek 20. 2. 2009
Vstup: Předprodej za 449 Kč
Vystupují:
Vitalic, Ben Sims, Ade Fenton, CJ Bolland & MC Screen, Tetrapak aka Boris S & Arkus P, Acid Flux, Laydee Jane, Michal Poliak, Dan Cooley, Jeaniss, Efendy, Alexx Van Den Berg
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika