LayDee Jane: Plánů je vždy plno

LayDee Jane: Plánů je vždy plno

03. 02. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
LayDee Jane má začátkem roku skutečně napilno a svedčí tomu i její pozice headlinerky druhého pódia na blížící se party Apokalypsa. Čtěte proto první rozhovor letošního roku s touto půvabnou djane.
Ahoj. Na začátku nového roku 2009 si neodpustím otázku - jaký byl ten právě uplynulý rok pro tebe? Povídej.
Když to shrnu, tak rok 2008 byl od všeho trochu a tak to má být! Až tedy na jednu výjimku, která se stává jen jednou za život – na konci roku jsem slavila 10 let ženy za pultem :o)

Je tu doba bilancování a novoročních předsevzetí. Udělala bys něco v minulém roce jinak? Nebo je lepší se k ničemu nevracet a nebilancovat....
Je jasné, že spoustu situací a záležitostí jde vždy udělat nebo vyřešit jinak, ale po válce je každej generál, takže jsem ráda za to, že mi bylo dopřáno ve zdraví prožít další rok, dále pak za to, že jsem mohla na sobě zase o něco víc zapracovat, vycestovat do zajímavých míst, seznámila jsem se a blíže poznala velice zajímavé lidi, s kolegy, kteří mi pomáhají jsme vymysleli a zrealizovali několik nápadů, přijímala jsem a odmítala nabídky, zahrála si na více i méně úspěšných párty a prošla jsem si zajímavými životními zkušenostmi...
Ne, nebilancuju, ale nevracet se někdy k něčemu, by byla asi škoda :o)

A tvé plány pro tento rok? Ať už se dostaneme k hlavnímu tématu...
Plánů je začátkem roku vždy plno. Osobně si myslím, že nemá smysl mluvit o tom, co je plánu, ale o tom, co už je – což vím ze zkušeností. Něco prozradím, pak se najednou začnou termíny posouvat a výsledek? Plkání v rozhovorech a lidé se pak neustále ptají : „tak kdy už?“ a pak to vysvětluj :o) Takže až to bude hotovo, budu vás informovat :o)

laydee jane

LayDee Jane. Jméno, které je na naší scéně známé, i když nijak příliš často tě u nás neslyšíme. Hraješ nejen v Čechách, že? Kde tedy všude jsi hrála a která z těch míst bys nazvala nezapomenutelnými a proč?

Když jsem se skoro před 3 lety přistěhovala zpět do ČR, tak jsem zjistila, že spousta lidí ani neví, že jsem Češka a dost často se mi i stávalo, že na mě lidé mluvili všemi možnými jazyky jen ne češtinou :o) A i když neustále někam cestuju, tak jsem se posledních dva a půl roku zaměřila hodně právě na Českou republiku, i když teprve poslední rok je to teprve více znát. A je to fakt makačka :o) Takže díky těm, kteří mi fandí a podporují a pomáhají, protože bez nich by to nešlo a nebylo by to tak! Ale teď už se zase opět začínám více soustředit na zahraničí. Dnes je to pro mě daleko lepší a volnější než dřív, protože teď – samozřejmě i hlavně díky produkci – jsem daleko víc připravenější na zahraničí než kdykoli před tím :o) Hrála jsem a hraji v mnoha zemích, ale důležitější pro mě je nejen dostat příležitost si v té zemi zahrát, ale pravidelně se tam vracet. A naštěstí můžu říct, že se mi to povedlo hned v několika zemích a považuji to za nezapomenutelné! :o)
A jestli mám říct přímo nějaké nezapomenutelné místo, tak to byl jednoznačně ostrov San Miguel (Azorské ostrovy) lidé, příroda, atmosféra, to místo je vážně kouzelné!

Výborně, teď tedy k Apokalypse. Už jsi někdy na této akci hrála?
Ne.


Budeš v pozici headlinera vedlejší stage. Máš připraveno něco speciálního pro tuto příležitost? Jaký je vlastně tvůj aktuální sound?

Vždycky jsem připravena v „plné polní“ a myslím, že to už mí fanoušci a publikum, obzvláště na Moravě, moc dobře ví :o)
Můj aktuální sound? Od všeho trochu a je tam toho opravdu hodně – je to energické, hravé, osvěžující a smyslné, ale hlavně stále to, co mě baví a líbí se mi to! To jsem vám schopná nabídnout a každý ať si v tom najde to, co potřebuje...co člověk to názor :o)

Co říkáš na vývoj v oblasti technologií. A které z nich využíváš ty sama při svém hraní?
Je to paráda. Jde to neustále a rychle dopředu. Někomu to vyhovuje a neumí si to už jinak představit. Pro mě osobně je to riziko, moc kabelů, zapojování odpojování a tak....Přijela jsem lidi pobavit, jsem tam pro ně a ne oni pro mě… Ještě v létě jsem hrávala z vinylů a klidně bych u toho zůstala, ale vzhledem k tomu, že jsem často na akcích řešila různé technické problémy a několikrát jsem nemohla vystoupit tak jsem to musela začít řešit a nejschůdnější variantou pro mě byly CD playery :o) ale když mám možnost tak používám obojí..

Za svou dj kariéru jsi navštívila mnoho zemí a slyšela mnoho djs a live projektů. Mám pravdu? Je někdo natolik zajímavý, že ti zůstal jeho výkon v paměti?
Nezapomenutelný live-act pro mě byli v roce 1999 RMB, ale pak i také Chemical Brothers.
Z dj’s to byli Yoji Biomechanika – v roce 2003 - takhle řádit dj-e jsem opravdu do té doby a ani od té doby neviděla...a pak ještě Randy Katana – neuvěřitelný bavič svého času, rok 2004. Ale ještě bych se zmínila o jednom skvělém dji a zároveň geniálním producentovi, který už od roku 1990 úžasně propojoval mainstreem (například projekt Culture Beat) s undergroundem – (remixy pro Kraftwerk), i když jsem měla možnost vidět jeho vystoupení bohužel už jen ze záznamu, protože v roce 1993 v 29 letech zahynul při autonehodě - Thorsten Fenslau. Myslím, že toho udělal za tak krátkou dobu a hlavně ve své době strašně moc pro elektronickou taneční hudbu.

Láká tě někdo z line-upu Apokalypsy? Ben Sims, CJ Bolland? Přijdeš si někoho z nich poslechnout?
Tak určitě třeba už jen ze zvědavosti Vitalic se svou show!

Jak často si vlastně party, na které hraješ, užíváš jako takovou? Tím myslím - účast až do rána, vychutnání si nějakého dobrého setu dje...atd?
Užívám si párty jako takovou, právě když hraju, je to naprosto nepopsatelný pocit :o) A vždy si na každé party udělám čas na fanoušky. Jinak je to hodně o disciplíně a sebekázni a filozofii, stejně jako jiné vrcholové zaměstnání, třeba sport. Jestliže mám hraní i druhý den, nebo při mých mini-tour – v jiných zemích, třeba i 4 hraní za sebou - přišlo by mi to velmi neprofesionální bavit publikum unavená a s kruhy pod očima...Ale samozřejmě, když to jde udělám ráda výjimku :o)

Jsi djka, a proto se určitě často setkáváš s otázkou, zda to podle tebe mají djky jednodušší. Já se na to neptám, spíš mě zajímá, jestli je podle tebe možné rozeznat, když je za pultem žena.
Jsem přesvědčená, že určitě. Dle mého názoru to je o něco více smyslnější a otevřenější – prostě více hvězdného prachu z Venuše :o) – a to mluvím o kterémkoli stylu...

A téměř na konec opět tradiční otázka. Jak se dá úspěšná kariéra, kterou máš takto slibně rozjetou, spojit s tradiční představou rodiny a dětí? A protože určitě nejsem první, kdo se na to ptá, zároveň mne zajímá, jestli tě otázky tohoto typu neštvou. Pokud štvou, vynechej ji…
Neštvou :o) Až to přijde tak to přijde – samozřejmě, tak trochu to naplánovat musím. Spousta lidí se ráda „vzdá“ kvůli dětem a rodině, většinou všeho co mají rádi a co je naplňuje...to je naprosto v pořádku. A osobně si myslím, že starat se dobře a pečlivě o děti je správné. Ale vzdát se kvůli dětem úplně všeho, mi zase nepřijde jako nejlepší. Zastávám názor, věnovat se rodině a dětem, ale taky tomu co mám ráda, co mě baví a co mě nějakým způsobem, kromě rodiny, naplňuje. Jinak bych nemohla být dobrý rodič a navíc děti to z člověka vycítí, jestli je člověk uvnitř spokojený nebo ne :o) Stejně jako v hudbě - mám ráda od všeho trochu a ne jen slepě koukat jedním směrem – mám dítě, takže se budu věnovat jen dětem a nebo naopak jen své práci. Myslím, že od všeho trochu je dobrá volba pro všechny kolem mě i pro mě samotnou :o)

Poslední otázka...Apokalypsa má podtitul Virtual Reality. Co si pod tím představuješ? Zažila jsi někdy něco podobného? A pokud by sis mohla vybrat a pomocí virtuální reality se ocitnout v ideálním prostředí, resp. světě, jak by vypadal?
Jestli to s vývojem půjde takhle rychle dopředu jako za posledních 20 let, pak se obávám, že to je blízká budoucnost. Což mi docela nahání husí kůži :o) Ideální prostředí dle mého neexistuje, protože úplně všechno se jednou omrzí :o) Ale ideální by pro mě bylo, každý den ráno vstát z postele a na něco pomyslet, co bych si opravdu moc přála a musela to nějak dokázat, že o to moc stojím a následně si to splnit – ovšem bez jakéhokoli omezovacího horizontu. A jestli Tě zajímá co bych si přála jako první tak aby už český národ konečně otevřel oči :o)

Dodal: Dalin Vajčner, Apokalypsa, s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

APOKALYPSA VIRTUAL REALITY

Pátek 20. 2. 2009
Vstup: Předprodej za 449 Kč
Vystupují:
Vitalic, Ben Sims, Ade Fenton, CJ Bolland & MC Screen, Tetrapak aka Boris S & Arkus P, Acid Flux, Laydee Jane, Michal Poliak, Dan Cooley, Jeaniss, Efendy, Alexx Van Den Berg
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika