Zoomujeme na Ade Fentona

Zoomujeme na Ade Fentona

11. 01. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Ade Fenton jako by představoval ztělesnění snu mnoha DJs - vydat úspěšný singl, nechat se remixovat slavnými hvězdami, stát se rezidentem v dobrém klubu a přitom se nikdy neprodat a neztratit svou tvář. Jak se mu to povedlo, si můžete přečíst v jeho profilu.
Když před jedenácti lety Ade Fenton vydal svůj první singl Coded na vlastním labelu Advanced, velmi rychle se vyšvihl mezi nejžádanější britské techno producenty a remixéry. Stačilo jen, aby si média povšimla, jakým způsobem spojil dohromady industriální tvrdé techno s energičností funku.

Krátce na to následoval další singl "Immortal", který již remixovali Space DJz a to jen potvrdilo, že Fenton má našlápnuto strmě vzhůru. Umění DJingu a úspěch jeho značky mu pomohly k tomu, aby se stal rezidentem slavného klubu Atomic Jam v britském Birminghamu. Jedná se o největší klub v Anglii, Fentonovi se tak splnilo to, o čem si jiní DJs nechávají zdát po celou svoji kariéru. Zároveň se upevnila pozice Fentonova labelu mezi respektovanými po celém světě.

ade fenton

Jakmile začal zvuk labelu Advanced znít dospěle, Ade měl najednou plný kalendář hraní a začal cestovat po Evropě, Africe, Austrálii i Asii. Následovalo vydání prvního EP Perverter na slavném labelu Bena Longa Potential, další singly na značkách Audio či Ground, remixy pro labely Materials, Red Seal a Potential.

Ade Fenton se tak se svým specifickým soundem a "cut-up" DJ stylem připojil ke kolegům Space Djz, Umekovi a Chrisovi McCormackovi, s tím rozdílem, že si vždy podržel svůj specifický zvuk. Jeho hromový techno funk v kombinaci s electro vsuvkami dostává publikum do varu a dokumentuje Fentonovu lásku k industrialu a umělcům jako Nine Inch Nails či Aphex Twin.

Ade Fenton se pravideně objevoval v BBC Radio One se svými sety nahrávanými pro pořad Live At Maida Vale a také mnohokrát zahrál v legendární radio show White Noise, jejímž tvůrcem je Dave Clarke.

V roce 2005 nabrala Fentonova kariéra poměrně dramatický obrat, když se na něj obrátil světově uznávaný kmotr elektro-industrialu a zvukový inovátor Gary Numan s nabídkou spolupráce a společného produkování svého alba Jagged. Fenton souhlasil a jejich dílo vyšlo v březnu 2006 a bylo velmi dobře přijato kritikou. Zároveň dosáhlo 3. místa v nezávislé BBC Indie chart.

V roce 2007 vydává Ade Fenton dlouho očekávané debutové album Artificial Perfect na vlastním labelu Submission, kde kombinuje industrial a elektroniku. I na tomto poli se daří více než dobře, v hitparádě UK Top 75 boduje jeho singl Leather Sea a k dalšímu singlu Healing vzniká úžasné video, které rotuje na MTV2.

Koncem loňského roku se Ade Fenton po dvouleté odmlce vrací k produkování techna, které jej původně proslavilo a jeho kalendář hraní se opět plní dalšími termíny. Zároveň neustává s vystupováním v kapele Gary Numana a na jaro letošního roku chystá vydání alba Splinter.

V současnosti je tedy Ade Fenton buď zavřený ve studiu nebo na cestách po světě, aby dobyl zpátky pozici, na kterou se díky svému talentu a neotřelému stylu techna v uplynulých vypracoval.

Dodal: Dalin Vajčner, Apokalypsa, s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

APOKALYPSA VIRTUAL REALITY

Pátek 20. 2. 2009
Vstup: Předprodej za 449 Kč
Vystupují:
Vitalic, Ben Sims, Ade Fenton, CJ Bolland & MC Screen, Tetrapak aka Boris S & Arkus P, Acid Flux, Laydee Jane, Michal Poliak, Dan Cooley, Jeaniss, Efendy, Alexx Van Den Berg
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika