Lieskovsky & Burian premiérově na Apokalypse

Lieskovsky & Burian premiérově na Apokalypse

23. 05. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Slovenský TOP trance v podání Roberta Buriana a Milana Lieskovskyho už za měsíc premiérově míří na Apokalypsu Techno Congress. Ještě před tím tu ale pro vás máme s oběma společný rozhovor.
Česká republika zdraví Slovensko. Ako sa mate, bratia? :)

Milan: Ahoj, máme sa celkom fajn. Aspoň myslím...

Robert: No ďakujem pekne za krásne uvítanie. Ja sa mám dobre a som úprimne rád, že to tak je, pretože môžem plnohodnotne uplatňovať svoj talent a schopnosti. Ak by som to mal zostručniť, tak jednoducho nemám na starosti čas.

Na Slovensku jste velmi oblíbení, ale je možné, že pro některé české party people jsou vaše jména nová, nebo vás až tak neznají, proto bych vás na úvod poprosila o krátké představení. Kdo jsou Milan Lieskovsky a Robert Burian?

Milan: Ja som Milan – teší ma. Mám ešte niečo cez 20 rokov a baví ma robiť, taktiež aj hrať elektronickú hudbu.

Robert: Frekventovaná otázka na moju osobu a ani tentokrát neodpoviem inak, som úplne obyčajný člověk, ktorý sa narodil preto, aby robil dobrú hudbu a robil ňou radosť druhým ľuďom.

Na Apokalypse budete hrát poprvé, ale českému publiku už jste měli možnost se představit – jak se vám u nás hrálo? Dá se mluvit o nějakém rozdílu mezi českýmou a slovenskou scénou – ať už jde o akce, lidi…?

Milan: Odohral som v Čechách viac zaujímavých akcií, hralo sa výborne, uvoľnene a s publikom maximálna spokojnosť.

Robert:
Ťažko to zovšeobecniť, ale keďže aj u nás aj u vás ešte stále nieje elektronická scéna na takej úrovni ako napríklad v iných krajinách tak si dovolím tvrdiť, že ľudia sú super aj tu aj tam a nieje nič lepšie ako keď DJ si môže vychutnať zaslúženú odozvu.

burian a lieskovsky

Pojďme se teď chvilku bavit o Apokalypse jako takové. Vzpomenete si, kdy jste zaregistrovali, že v ČR je nějaká taková party?

Milan: Popravde, niekedy asi pred rokom...

Robert: Aby som bol maximálne úprimný, tak nezvyknem sledovať ani partyweby ani akcie ani podobné veci s tým spojené, ale jedna vec je istá, že party s názvom Apokalypsa jednoznačne nemohla uniknúť mojej pozornosti. Myslím, že s touto akciou je spojené kvalitné promo, ktoré rozhodne spĺňa svoj účel.

Navštívili jste třeba některý z minulých dílů? Nebo to pro vás bude 20.6.2008 velká premiéra? :)

Milan: Bude to najvačšia premiéra.

Robert: Jo, bude to ešte väčšia ako veľká premiéra !!!

Co pro vás znamená, že budete hrát právě na Apokalypse? S jakými pocity a očekáváními sem jedete?

Milan: Idem s tým, že vystúpim na vysoko rešpektovanom evente, očakávam „plný dom“ a poriadnu zábavu.

Robert: Chystám sa tam už teraz a pretože čas neúprosne letí ani sa nenazdáme a bude deň „D“ no moj zámer je ľuďom za čas môjho vystúpenia dokázať, čo znamená byť v skutočnej elektronickej eufórii. Som si takmer istý, že to bude jedna z naj party pre mňa doteraz.

Co říkáte na line-up tohohle dílu? Čí set byste si rádi nenechali ujít?

Milan: Ten vedlajší stage vyzerá naozaj zaujímavo...

Robert: Z našej strany sa máte na čo tešiť. Ostatný lineup je mi viac neznámy ako známy, ale o to viac som zvedavý.

Čím dál větší část publika na Apokalypse tvoří právě Slováci, kteří kolikrát cestují opravdu z velké dálky (já osobně vím o lidech až z východu) kvůli jedné noci… Jakou má Apokalypsa u vás na Slovensku pověst?

Milan: Už s tvojej otázky je jasné, že Slováci majú túto party veľmi radi.

Robert: Odpoveď nájdeš práve v tej otázke, ktorú si mi práve položila.

Když jsem zmínila to cestování na akce, kam nejdál jste se vydali vy na party? Teď nemyslím jako DJové, ale prostě obyčejní návštěvníci? A jezdíte třeba teď ještě na party jen tak, nebo toho máte dost „z práce“? :)

Milan: Uff, to naozaj neviem, ale ako návštevník chodievam na akcie veľmi sporadicky.

Robert: Na party som nikdy nejak extra nechodil, nie preto žeby som nechcel ale preto, že som svoj všetok voľný čas zasvätil tomu čo najviac na svete milujem… :)

Jak dlouho se vy dva znáte? A jak jste vlastně seznámili?

Milan: Asi tak 3 roky. Zoznámili sme sa cez internet.

Robert: To je pekná otázka, ktorá ma vždy donúti sa hlbšie zamyslieť ale už sa mi skutočne nedarí si spomenúť ako to vlastne celé začalo. Ale ak sa na mna nenahneváš, tak budem veľmi stručný ale budem sa snažiť v tom spomenúť všetko. My ako dvojica sme mali medzi sebou hocičo, ale tak to v živote chodí, všade musí byť aj dobre aj zle, trvalo to celkom dlho aby sa náš profesionálny vzťah vyformoval a dostal na takú úroveň ako je dnes, ale ja som osobne skutočne rád, že je to tak ako to je, pretože ja nemám problem s hocičím s čím príde Milan a on nemá problém s ničím s čím prídem ja.

Doteď jste mi každý odpovídali jen na otázky týkající se vaší osoby, pojďme to teď udělat trochu jinak – něco jako „o nás bez nás“ :), aneb Lieskovsky o Burianovi a naopak :) Hráváte často na stejných akcích? Jak se vám líbí styl toho druhého? A v čem je podle vás jeho největší přednost (pokud jde o hudbu)?

Milan: Často ani nie, Robo hrá tvrdšie, čo sa mne vcelku páči . Je mimoriadne talentovaný...

Robert: Mal by som sa tváriť zaskočene touto otázkou, ale veru nestalo sa. Na spoločných akciách nehrávavame skoro vôbec. Milanov štýl je pekný no len pre mňa niekedy aj dostatočne „happy“ čo je v konečnom dôsledku aj dobre, ale ja som skôr odchovanec Deep štýlov. Jeho hudba, ktorú hrá mi sedí a to uplne stačí. To v čom je jeho prednosť viem úplne presne a nezmenilo sa to za ten celý čas čo sa poznáme, on totiž je neskutočne zapálený pre vec. A toto máme podobné a možno to je jeden z naj faktorov, ktoré nás spájajú. Môžem úplne bez akejkoľvek nadsázky prehlásiť, že túto vlastnosť nám môže závidieť veľa ľudí.

Čeho si na tom druhém nejvíc vážíte? A je třeba něco, co na tom druhém obdivujete? Např. nějaká vlastnost, která vám na sobě chybí? A co vás na tom druhém naopak nejvíc štve?

Milan: Vážim si ochotu kedykoľvek pomôcť a usmerniť. Obdivujem nasadenie a obetavosť. Som pohodlný a všetko by som chcel hneď. Štve ma, že niekedy sa s ním nedá pohnúť – tvrdohlavý je :)

Robert: To že čokoľvek som kedy potreboval nemal s ničím problém, samozrejme neni to len o tom, ale kto chce to pochopí presne tak ako som to myslel. Obdivujem to, že je na všetko sám a vymakal sa! Čo ma štve ? Momentálne ma na ňom neštve nič. Ale ja si znova niečo nájdem :o)

Práskněte na sebe něco ze soukromí – co děláte, když nejste DJs? Škola? Práce? Co vás baví?

Milan: Ja práca. A tou je zase hudba.. 90% hudba, 10% ostatné aktivity.

Robert: Ano presne tak – ja v podstate nemám ani život. Pretože keď niesom v štúdiu, tak som v práci, keď niesom v práci som v škole, keď niesom v škole, som s priateľkou, keď niesom s ňou som vo fitku, a čo ma baví ? no asi všetko a konečne dokonca aj škola, heheh..

Stal se vám někdy během hraní nějaký trapas?

Milan: V tomto momente si nespomínam na nič čo by stálo za spomenutie.

Robert: Ano ale rozhodne to veselé nebolo. A radšej to nebudem ďaľej rozoberať.

Jaký je momentálně ten nejhranější track ve vašich setech? Máte nějaké nr. 1? Něco, co od vás na Apokalypse rozhodně uslyšíme?

Milan: Robert Burian – Indigo.

Robert: Leon Bolier a Sied Van Riel – With the flame in the pipe alebo Robert Burian – Doom. Neviem sa rozhodnúť ale asi to moje je lepšie :o)

Proč si myslíte, že jste na Apokalypsu byli pozvaní zrovna vy dva? Čím jste podle vás přesvědčili pořadatele o tom, že Milan Lieskovsky a Robert Burian jsou ta správná volba? :)

Milan: Fuuuu... na túto otázku si netrúfam odpovedať.

Robert: Pretože to čo tam budete počuť ste ešte nepočuli a čo tam zažijete, ste ešte nezažili !

V době konání Apokalypsy Techno Congress už to bude jen týden do prázdnin, léto za dveřmi… Máte už nějaké plány na léto? Ať už jako DJs – kde vás třeba můžou lidi slyšet, nebo osobní – dovolená, atd.?

Milan: Leto bude viacmenej pracovne, na dovolenku skôr až v zime... bude kopec festivalov a iných zaujímavých akcií, takže sa určite uvidíme...

Robert: Porobím skúšky a idem dovolenkovať !

Spousta těch, kteří čtou tenhle rozhovor možná ještě váhá, jestli jít nebo nejít příští měsíc na Boby, tak pojďme trochu lobovat za Apokalypsu :) Proč by tam 20.6.2008 podle vás lidi neměli chybět? A proč by měli zajít i na druhou stage, až tam budou hrát Milan Lieskovsky a Robert Burian?

Milan: Jednoznačne preto, lebo tam budú hrať Robert Burian a Milan Lieskovsky! Tešíme sa na Vás! :)

Robert: Ako som už spomenul, vážim si ľudí, ktorý vedia oceniť dobrú a kvalitnú hudbu, vážim si aj tých, čo nás z duše nenávidia ale uplne najradšej mám tých, ktorý tam 20.6.2008 nebudú chýbať !!!! Ja osobne cez písmená ani neviem vyjadriť ako rád vás tam všetkých uvidím, ale to buďte si istí, že cez hudbu vám to vyjadriť viem! Takže rátajte si dni !

Ptala se -ellle-
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

APOKALYPSA TECHNO CONGRESS

Pátek 20. 6. 2008
Vstup: Předprodej 479 Kč
Vystupují:
Kevin Saunderson, The Advent, Cave & Ortin Cam, Candy Cox, Axel Karakasis, Michal Poliak, Jaroslav Beck aka Jay Beck, Dj Nois a CZscream, The Keeper & Steen, Tráva, Milan Lieskovsky, Robert Burian, Tommy Rogers & Peet, Texx, Joshek
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika