Rozhovor s Torstenem Kanzlerem

Rozhovor s Torstenem Kanzlerem

13. 01. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V rámci představování headlinerů Apokalypsy tu máme rozhovor, promo  sety a profil Torstena Kanzlera.

torsten kanzlerJak vznikl tvůj silný vztah k taneční hudbě – byl jsi pravidelným návštěvníkem různých parties, nebo tě tato hudba zkrátka fascinovala sama o sobě? Pověz nám něco o svých začátcích...
Hudba je můj život – znamená pro mě uměleckou a tvůrčí svobodu. Jsem rád, že mohu sdílet svou vášeň k hudbě s dalšími lidmi. Na párty jsem začal chodit v roce 1994 a nikdy mě nenapadlo, že se jednou také sám postavím za gramofony. Ale moje touha moci prezentovat vlastní interpretaci techna lidem rozhodla za mě. S hraním jsem začal v roce 1997 a hrál jsem house, ale po chvíli jsem se přesměroval na techno a asi za rok jsem se „našel“ u hardtechna.

Jak bys popsal svůj sound a vůbec styl, jaký hraješ? Čím se odlišuješ od ostatních hardtechno DJ´s?
Moje hudba je drsná, tvrdá, rozmanitá, divoká a funky a od každého stylu něco… Vždy objevím něco nového co pak zapojím do svých setů, které se stále mění…

Připravuješ si na Apokalypsu něco speciálního – na co se můžou partypeople těšit?
Moje hraní se vždy vyvíjí spontánně. Nikdy moc nepřemýšlím nad tím, jak můj set bude vypadat, nekladu si žádná omezení, takže vše nechávám volně plynout. Musím s sebou mít vždy minimálně 150 desek, abych se mohl přizpůsobit party a mohl lidem nabídnout široké spektrum materiálu. Myslím, že to je hodně podstatné, rád vždy lidi překvapím něčím novým a nečekaným.

Říkáš, že hraní pro tebe není prací, ale posláním. Znamená to tedy, že si akci užíváš i po svém vystoupení?
Nikdy party neopustím bezprostředně po mém setu. Nemám to rád, když nějaký DJ přijde na akci, jde hned hrát a potom zase rychle zmizí… Já vždy potřebuju před hraním “nasát” atmosféru party, sžít se s lidmi, pochopit, na co reagují, co se jim líbí, podle toho si pak v hlavě připravím set. Proto si tedy vždy, pokud je to možné, užiju party od začátku do konce!

Brněnská Apokalypsa bude v únoru slavit své 25. pokračování a za 8 let se stala jednou z nejvýznamnějších parties v České Republice. Jak ty tuto akci vnímáš – už jsi o ní někdy slyšel?
Apokalypsa je známá jako největší a nejlepší party v České Republice. Hodně jsem o této akci slyšel, zejména od svých kolegů a kamarádu, kteří u vás na Apokalypse už hráli. Mluvili hlavně o výborné atmosféře, skvělé produkci a hlavně o úžasném prostoru. Už se fakt moc těším na únorJ!

Co připravuješ a chystáš na svém velmi úspěšném labelu Killaz Records, můžeme se těšit na další přírůstek do tvé diskografie?
Právě teď vyšlo „best of killaz mix CD“ – je to DJ mix těch nejlepších tracků, co vyšly na Killaz během posledních 3 let. Začátkem února vyjde mé nové album „Der Kanzler kommt wieder“, samozřejmě na Killaz records. Album nabízí průřez mými oblíbenými styly, které rád zapojuji do setů…samozřejmě nějaká CD přivezu na Apokalypsu.


Mp3:
Torsten Kanzler @ Techno Pride
Torsten Kanzler @ Frank Kvitta Awakenings
Torsten Kanzler @ Metronom Berlin
Torsten Kanzler @ Shoot Club Part 01

Torsten Kanzler @ Shoot Club Part 02

 
Biografie 
torsten kanzler“Miluji hardtechno…” – to je životní motto německého DJe a producenta Torstena Kanzlera, který působí na hudební scéně od roku 1997.“Kdokoliv je schopný a ochotný nechat se pohltit rytmem a energií techna, dokáže sám sebe přenést do úplně jiného světa, a to mě na tom všem tak baví. Bláznivé, experimentální, divoké, groovy a především taneční – to je můj styl. Postupem času se techno a party life staly nezbytnou součástí mého života, hudba je pro mě nutnost, bez které se už neumím obejít. Hraní pro mě není jenom práce, způsob obživy, beru ho jako poslání, do kterého dávám maximum ze své osoby. Moje vášeň k hardtechnu se neodráží jenom za gramofony, znamená pro mě i potřebu realizovat se v oblasti produkce.”Torsten Kanzler je také zakladatelem a vedoucí postavou respektovaného labelu “KILLAZ RECORDS”. Tento label vydává tracky zejména ve znamení hardtechna, groovy a “crazy” techna a jak sám Kanzler dodává: “Killaz Records byl vytvořen zejména jako prostředek k tomu, aby lidé, kteří jsou stejně jako já “posedlí” hudbou, měli možnost představit svou práci široké veřejnosti.”
 
 
Diskografie 
Torsten Kanzler - Nerven 07 "my Story"
Torsten Kanzler & Mahatma - Kiddaz fm 15 "Nervensamba"
Torsten Kanzler - Nerven 12 "Dangerous Mind EP"
Torsten Kanzler - Nerven 18 „ Rock it“
Torsten Kanzler - Killaz 02
Torsten Kanzler - Highball „23“
Torsten Kanzler Vs. Frank Kvitta Killaz 04 - “dance with the devilz”
Torsten Kanzler Album „Der Kanzler kommt“ Nerven 25
Torsten Kanzler Vs. Frank Kvitta Inflicted 03 “dance with the devilz part 2 ”
Torsten Kanzler - Arschgeweihkiller Remix Killaz 06
Sven Wittekind vs Torsten Kanzler - Killaz 07
Torsten Kanzler - Error 02 – „Relznak netsrot EP“
Torsten Kanzler – OWN STYLE 01 – “la musica és la vida”
Torsten Kanzler – vs Album – “Die große Koalition”
Sereial Killaz 02 – Dance with the Devilz – Torsten Kanzler vs Frank Kvitta
The best of Killaz – 3 Jahre Killaz
 
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

APOKALYPSA CELEBRATION

Pátek 23. 2. 2007
Vstup: Předprodej 349 Kč, na místě 449 Kč
Vystupují:
Cari Lekebusch, Mark E.G, Torsten Kanzler, Christian Wünsch live, Carlos Rios live, Tobias Lüke aka O.B.I., Schimek, Breeth, Jerry, Misa Salacova, LaDiDa, Tvyks, Chris Sadler, Michal Poliak aka BB Mike, Hydrophonic
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
Apokalypsa Celebration - 23.2.
1x 2 V.I.P vstup a 2x 2 volný vstup
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika