O.B.I. v rozhovoru

O.B.I. v rozhovoru

03. 02. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
„Myslím, že razantní změna u mě nenastala, líbí se mi ale trošku jiné výšky, než před rokem, nic závratně jiného ale nečekejte" odpovídá O.B.I. v jedné z otázek k Apokalypse.

Ahoj, tak jak jsi strávil letošní Vánoce a Silvestra?
Ahoj, děkuji za optání. Užil jsem si od každého trochu Hrál jsem, ale zároveň jsem trávil čas s rodinou a přítelkyní. Hodně hraní jsem přes vánoční svátky odmítnul, protože jsem nechtěl prosinec strávit cestováním a jenom „party životem“. Zkrátka jsem si chtěl odpočinout a nabrat síly na další rok.

V únoru se podruhé představíš na brněnské Apokalypse, kde jsi poprvé vystoupil v červnu právě skončeného roku, co jsi za tu dobu všechno stihl a kde všude ses představil?
Ano, bude to po druhé, co budu hrát na Apokalypse a jsem za to fakt rád. Od Apokalypsy v červnu jsem se hodně věnoval produkci, se kterou jsem opět po dlouhé době na 100% spokojen. Také jsem navštívil své oblíbené kluby ve Španělsku, Řecku, Maďarsku a u nás v Německu. Na tento rok mam naplánovanou cestu po Brazílii, tak jak tomu bylo v roce 2005 a už se nemůžu dočkat reakcí na nové tracky….

o.b.i.Jak na tebe atmosféra Apokalypsy zapůsobila? Jestli se nepletu, tak to tehdy byla zatím tvoje největší party, platí to i dodnes?
Bylo to prostě něco neskutečnýho, myslím, že koncept Apokalypsy, který, jak jsem to správně pochopil, kombinuje techno ve všech svých „odrůdách“ a to má velký smysl. Ten přechod mezi hudbou Dave Clarka a mnou byl hodně razantní, a to se mi líbilo. Jsem přesvědčený, že tímto způsobem se dá lidu učit i něco nového, anebo jim ukazovat alternativy. Apokalypsa byla pro mě asi nejúspěšnější party, co se velikosti a obsazení týče. Zkrátka na Apokalypse je nasazena laťka hodně vysoko a to je výzva! A to dělá strašně moc, ty výkony jsou potom poznat. Já jsem byl třeba osobně rád, že si poslechnu Dave Clarka nebo Valentina.

Apokalypsa slaví své menší jubileum v podobě již 25. pokračování, chystáš pro tuto příležitost něco „speciál“?
Byl by hřích si na Apokalypsu něco speciálního nenachystat. Speciální set bude určitě tím, že představím hudbu, kterou jsem posledního pul roku dělal a jsem fakt zvědavej, co řeknete na intro

Jak hodnotíš line up?
Jo, přesně to, co bych na Apokalypse očekával. Osobně se těším na Cariho Lekebusche, kterého jsem svého času hodně uznával. Ten člověk byl v hudbě vždy hodně napřed a vždy to uměl „prodat“ s takovou grácií, že nešlo netancovat. Pamatuji si na jeho DrumCode desky a ta hustá bassová linka ze Švédska mě hodně inspirovala.

Na některých fórech jsem četl, že tě čeští partypeople chtěli na nějaké další Apokalypse alespoň jako go – go:) Kde bereš tu svoji nakažlivou energii, díky které dokážeš strhnout dav, právě jako na tvém červnovém premiérovém vystoupení v ČR?
To je hudbou a akcí samotnou. Já to vlastně nedokážu ani popsat, ale zkrátka když je taková akce, člověk tu hudbu prožívá ještě víc, je rád, že tam je a celé se to přesouvá do setu. Je to až magické, jak to působí.

Co O.B.I jako producent? Prozradíš nám nějaké novinky?
Jak jsem říkal, mám teď hodně nového materiálu, který „testuji“ na lidech. V současnosti mám na nový materiál nabídku od dvou labelů, avšak přemýšlím, že to celé vydám jako album na svém Tekktribe records…

Slyšel jsem, že spoustu svých tracků ani nehodláš vydat a necháváš si je pouze pro svoji vlastní produkci, co je na tomto tvrzení pravdy?
Je to zvláštní, protože po producentské stránce je každý rád, když se deska hodně prodává, což já samozřejmě taky, ale jsou tracky, které se stanou čistě „srdeční záležitostí“ a váže se k nim nějaké silné období, zážitek. A o tyto tracky se dělit na deskách nechci, protože ty dělají má vystoupení určitě odlišná a doufám, že i zajímavější.

Ještě se na chvíli vrátím ke tvému hraní, shledáváš na sobě nějaký posun či změnu v tom, co hraješ?
Já myslím, že hudba se stále vyvíjí, to co jsi hrál před měsícem dnes nehraješ. A když ano, tak málo co. Člověk by se měl rozvíjet, měnit a zkoušet nové a nové postupy. Ale myslím, že razantní změna u mě nenastala, možná jsem se začal více zabývat jinou linkou, líbí se mi trošku jiné výšky, než před rokem, ale nic závratně jiného nečekejte, pořádně to tam „vyprášíme“.

Jak se ty osobně díváš do budoucna, co bude hrát O.B.I za šest let, bude kráčet ve šlépějích většiny svých slavnějších kolegů, kteří znatelně zpomalili a začali koketovat s minimalem a jinými v současné době módními odnožemi techna?
Já jsem toho názoru, že by se každý měl vyvíjet a hledat nové možnosti. Ale abych pravdu řekl, dokážu si představit, že vydám minimal desku, ale hrát ji na velké akci? S tím nepočítám.

Posloucháš ve svém soukromí i jiný styl hudby?
Ano, hodně mám rád alternativní hudbu, jazz, electro. Zde také beru hodně inspirace do svých skladeb. Všechno je to hudba, která má své jádro stejné.

A úplně poslední otázka: Tvůj největší djský sen?
Ten si nechám pro sebe, protože jsem pověrčivej :-)

Kup si vstupenku výhodněji online

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

APOKALYPSA CELEBRATION

Pátek 23. 2. 2007
Vstup: Předprodej 349 Kč, na místě 449 Kč
Vystupují:
Cari Lekebusch, Mark E.G, Torsten Kanzler, Christian Wünsch live, Carlos Rios live, Tobias Lüke aka O.B.I., Schimek, Breeth, Jerry, Misa Salacova, LaDiDa, Tvyks, Chris Sadler, Michal Poliak aka BB Mike, Hydrophonic
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
Apokalypsa Celebration - 23.2.
1x 2 V.I.P vstup a 2x 2 volný vstup
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika