FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Morcheeba prvním jménem festivalu Metronome 2019

Morcheeba prvním jménem festivalu Metronome 2019
13. 09. 2018   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Léto ještě neskončilo a Metronome Festival Prague už ohlašuje první velké jméno svého čtvrtého ročníku: Po šesti letech se do Prahy vrátí, českými hudebními příznivci milovaná, britská kapela Morcheeba. Festival, který se už po třech úspěšných ročnících stal v hlavním městě tradicí, se uskuteční ve dnech 21.–22. června 2019 na své zavedené lokaci na pražském Výstavišti.
První vlna předprodeje vstupenek za zaváděcí cenu již nyní probíhá na festivalových webových stránkách www.metronomefestival.cz.

Morcheeba

Ačkoli se brány Metronome Festivalu Prague otevřou až za více než devět měsíců, pořadatelé už dnes přicházejí s prvním velkým jménem programu ročníku 2019. Bude jím britská skupina MORCHEEBA, která prorazila na světovou hudební scénu v roce 1996, kdy vydala debutové album Who Can You Trust?. Její název je mimochodem složeninou zkratky „MOR“ (middle of the road, tedy označení pro hudební střední proud) a slova „cheeba“, slangového výrazu pro marihuanu. Do Prahy navíc kapela přijede se zbrusu novým albem Blaze Away, vydaným v letošním roce, a pochopitelně i s novými songy.

“Na základě různých dotazů jsme se rozhodli spustit předprodej vstupenek na další ročník Metronome festivalu už nyní. Chceme, aby hudební příznivci měli dostatek času si účast na akci naplánovat. Jsme rádi, že si náš víkend dala do kalendáře i kapela takového jména, jakou je právě Morcheeba. Vystoupí u nás po šesti letech, a to právě na Metronome festivalu na Výstavišti v Praze,” říká David Gaydečka, jeden z organizátorů festivalu.

Předprodej vstupenek na Metronome Festival Prague 2019 byl na oficiálním webu festivalu www.metronomefestival.cz spuštěn již v úterý 11. září. K dispozici jsou nyní dvoudenní vstupenky ke stání za 1 350 Kč a k sezení za 1 950 Kč. Speciální zvýhodněné ceny platí pouze do 20. září nebo do vyprodání limitované edice 2 000 kusů vstupenek.

Připomeňme, že historie METRONOME FESTIVALU PRAGUE sahá do roku 2016, kdy Praha neměla tradiční velký popový a rockový festival a všechny předchozí pokusy různých pořadatelů skončily velmi záhy nebo v půli cesty. Pořadatelé nové akce před třemi lety vsadili nejen na kvalitní program, schopný oslovit široké publikum, ale také na návštěvnický komfort open air pódií i zastřešených scén, dostatek míst k sezení, velký výběr občerstvení, velkokapacitní wi-fi a od ročníku 2018 také na bezhotovostní platební systém, který divákům nabízí bezpečné placení na festivalu, kratší fronty, nebo rychlejší odbavení.

Morcheeba
Ačkoli skupina založena bratry Godfreyovými – Ross (kytara) a Paul (elektronika) a skvělou zpěvačkou Skye Edwards, vznikla v době, kdy hudební scéně dominovaly elektronické projekty, dokázala do své tvorby k elektronickým zvukům přimíchat řadu dalších vlivů. „Použili jsme všechno, co nám připadalo správné. Z 50. let jsme si vzali blues, z 60. psychedelii, ze 70. dub reggae, z 80. electro a z 90. hip hop,“ říká Ross Godfrey. K tomu ještě musíme připočítat silné hitové ambice a nepřeslechnutelný soulový „feeling“ v hlase Skye Edwards.

Na světový trh a do prodejních žebříčků doslova vrazila Morcheeba dvěma dalšími alby Big Calm (1998) a Fragments of Freedom (2000). O tři roky později se Skye Edwards vydala na sólovou dráhu a bratři Godfreyové na post zpěváka zvali představitele různých žánrů – zpěváky a zpěvačky rockové, popové, bluesové i rapery. V roce 2010 se základní trio opět spojilo při přípravě potemnělého alba Blood Like Lemonade, které následovala kolekce Head Up High (2013). Zatím poslední položkou diskografie Morcheeby je letošní červnový titul Blaze Away. Ten je už opět dílem dua – kapelu tentokrát opustil s vidinou sólových projektů a budování vlastního studia Paul Godfrey. Není však bez zajímavosti, že i v současné sestavě Morcheeby najdeme rodinné vztahy: za bicími sedí Skyin nejstarší syn Jaega a na baskytaru hraje její manžel Steve Gordon.

Dodal: Lenka Netušilová, Metronome Festival Prague

METRONOME

Pátek 21. 6. 2019 až Sobota 22. 6. 2019
Vystupují:
Kraftwerk (DE), Morcheeba (UK), Primal Scream (UK), Liam Gallagher (UK), Jungle (UK), Blackwave (BE), Anna Calvi, Lauran Hibberd, Ohm Square, WWW, Floex & Tom Hodge, Manon Meurt, Katarzia a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |