FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Jungle a Blackwave na Metronome Festivalu

Jungle a Blackwave na Metronome Festivalu
11. 03. 2019   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) S dalšími oznámenými kapelami se potvrzují přinejmenším dvě věci. Že si na Metronome Festivalu Prague letos vybere opravdu každý. A že jeho dramaturgie přiváží do Prahy to nejoceňovanější ze zahraničních scén, aby unikátní kapely, které zatím na české scéně nezdomácněly, představila českému publiku a ukázala ji tak poklady, které zatím neznají.
Anglická skupina Jungle, o níž je řeč v první řadě, přiveze do Prahy moderní verzi soulu a funku. Její nahrávky jsou vesměs vysoce hodnoceny, nad čím ale kritika pěje vyslovené ódy, to jsou koncerty téhle osmihlavé saně. Sekundovat jí bude mladé belgické hip popové duo z Antverp Blackwave. Na Metronome Festivalu obě dnes oznámené kapely zazáří po boku hvězd, jakými jsou zakladatel legendárních Oasis Liam Gallagher, skupiny Morcheeba, Kraftwerk či Primal Scream, ale i česká Khoiba či slovenští The Ills. Vstupenky jsou k dispozici ve zvýhodněné zimní edici na festivalových webových stránkách www.metronomefestival.cz.

Jungle

Jungle jsou jednou z těch kapel, které nevznikly nadopovány manažerskými prášky ani s umělou vidinou „dělání byznysu“, ale z čirého přátelství: oba mozky skupiny, Tom McFarland a Josh Lloyd-Watson, se totiž znají už z dětství, bydleli v sousedství a chodili spolu do stejné základní školy. „J and T“, jak si říkají, spolu bok po boku prošli několika prvními kapelami, až se jim podařilo založit Jungle, se kterými „To dokázali“.

První singl jim vyšel v říjnu 2013 a už o dva měsíce později byli nominováni na cenu BBC. Hlavními body následujícího roku pro ně byl jednak eponymní debut na prestižní značce XL Recordings, který se dostal do nejužšího výběru v cenách Mercury, jednak první - a zdaleka ne poslední - vystoupení na nejdůležitějším britském festivalu Glastonbury.

Všechno pak pokračovalo vcelku logicky, víceméně pozvolna, ale jasným směrem: koncerty nejen doma, ale i jinde v Evropě a v soulové pravlasti Americe, hostování v mnoha významných hudebních pořadech, hraní na proslulých festivalech. Druhé album For Ever vyšlo v září loňského roku a velmi dobře si vedlo ve světových žebříčcích, zejména opět ve Spojených státech, kam Jungle přes oceán vlastně vrátili část tamní hudební tradice, silně ovšem poučené současným tepem anglické metropole.

V roli předskokana se na Metronome Festivalu představí mladé belgické hip popové duo z Antvertp, Blackwave. Kapela o sobě dala výrazněji vědět v roce 2017, kdy vydala své první EP Mic Check, které bylo velmi dobře přijato fanoušky i odbornou veřejností. Singly Elusive a BIG Dreams se záhy staly hity v Belgii i na Spotify. Blackwave jsou mladé nadějné seskupení, které má skvěle našlápnuto k zajímavé kariéře a aktuálně jsou i ve vynikající kondici, doslova připraveni zničit a podmanit každou živou show v Evropě. Na Metronome Festivalu se představí se svými největšími hity i nejnovějšími písněmi, evokující starou dobrou atmosféru hip hopu 90. let.
Čtvrtý ročník Metronome Festivalu Prague už v minulých měsících ohlásil některá velká jména svého programu. Jsou mezi nimi britpopová hvězda Liam Gallagher , britská nadžánrová skupina Morcheeba, němečtí klasikové elektroniky Kraftwerk, skotští psychedelici Primal Scream, polské elektropopové trio KAMP!, slovenská kapela The Ills, jediný open air koncert Pražského výběru v tomto roce nebo comeback skupiny Khoiba.

Vstupenky jsou aktuálně k dispozici ve zvýhodněné zimní edici na oficiálním webu festivalu www.metronomefestival.cz a v předprodejní síti Ticketportal.cz, a to jak klasické dvoudenní vstupenky ke stání za 1 990 Kč a k sezení za 2 690 Kč nebo VIP za 3 990 Kč (stání) a 4 990 Kč (sezení), tak i speciální balíčky vstupenek doplněné o LP zahraniční hvězdou ročníku 2019 Liamem Gallagherem. VIP vstupenky navíc zahrnují vstup do VIP zóny s garantovanými top místy na tribuně při hlavní scéně, s vlastním exkluzivním barem a pohodlným zázemím se službami za tribunou a dalšími benefity.

Dodal: Lenka Netušilová, Metronome Festival Prague

METRONOME

Pátek 21. 6. 2019 až Sobota 22. 6. 2019
Vystupují:
Kraftwerk (DE), Morcheeba (UK), Primal Scream (UK), Liam Gallagher (UK), Jungle (UK), Blackwave (BE), Anna Calvi, Lauran Hibberd, Ohm Square, WWW, Floex & Tom Hodge, Manon Meurt, Katarzia a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |